Stylist

De wipstoel: handen vrij en baby’s blij

Ja, je kan best zonder. Maar mét is toch wel heel handig. Een wipstoeltje houdt je kleine veilig op z’n plek terwijl jij je handen vrij hebt. Maar welke neem je: een volautomatische schommel of zo eentje waarin je baby zelf ook wat moet bewegen? En ‘t oog wil ook wat. Mama is Alles zocht ‘t voor je uit.

Er is geen eenduidig antwoord te geven op wat nu de allerbeste wipstoel is -dit hangt af van jouw persoonlijke wensen. En die van je mini natuurlijk.

De standaard wipstoel

Dit is de meest basic variant en reageert op de bewegingen van je baby. Trappelt hij veel met zijn beentjes? Dan beweegt het stoeltje mee, tot groot vermaak van je kleine. En van jou: want is er een mooier geluid dan zijn schaterlach? Doordat je baby zelf in beweging moet komen fungeert dit wippertje dus tegelijkertijd als een soort baby sportschool. Mooi meegenomen.

BABYBJORN WIPSTOEL €119

 

 

 

 

 

 

SAFETY FIRST KOALA WIPSTOEL € 35.95

 

De (volautomatische) schommelstoel

Dit stoeltje schommelt heen en weer. En da’s voor je baby een openbaring: het is namelijk een beweging die baby’s vaak zelf nog niet kunnen maken. Deze wippers worden dan ook vaak elektronisch aangestuurd. Hoe je hem bestuurt? Met knopjes op de zijkant of via je telefoon. Dit stoeltje kost een paar knaken maar is een feest voor je baby. Let wel: qua formaat en uiterlijk lijkt het alsof je een soort ufo in je woonkamer hebt staan. Kijk voor de aanschaf goed naar de verschillen tussen deze automatische schommelstoeltjes; de een heeft extra’s als ingebouwde natuurgeluiden, de ander kun je aansluiten op de muziek van je eigen telefoon. Weer een ander heeft een trilfunctie. Tja, je zal het maar nodig hebben.

“Let wel: qua formaat en uiterlijk lijkt het alsof je een soort ufo in je woonkamer hebt staan.”

TINY LOVE MEADOW DAYS € 129

 

 

 

 

 

 

4 MOMS MAMAROO € 299

De stijlvolle wipstoel

Als jouw interieur je leven is, of je vindt dat al dat babyspul je woonkamer al genoeg heeft aangetast, ga je heel blij worden van deze design wipstoeltjes. Het nadeel van veel ‘mooie’ wipstoeltjes is dat ze niet in te klappen zijn of uit elkaar te halen zijn, best wat kosten en niet heel lang te gebruiken zijn; het maximum aantal kilo’s is meestal niet hoog. Maar mooi dat ze zijn!

BABY ROCKER € 189

 

 

 

 

 

BLOOM COCO LOUNGER € 208

Om op te letten

Elke wipstoel heeft zo zijn voor- en nadelen. Neem ze in overweging wanneer je op zoek gaat. Laat deze factoren meewegen in het maken van je beslissing:

● Prijs
● Groeit ‘ie mee of niet?
● Hoe is hij te besturen?
● Vanaf welke leeftijd te gebruiken? Sommige wipstoeltjes hebben een extra inleg waardoor je ‘m al vanaf de geboorte kunt gebruiken.
● Tot welk gewicht gaat de wipper?
● Is de hoes wasbaar?
● Kan hij in verschillende standen (zodat je baby er bijvoorbeeld ook liggend in kan)?
● Is het stoeltje inklapbaar (en makkelijk mee te nemen)?
● Last but not least: check altijd de veiligheid van de wipstoel.

Tip: leen voorafgaand aan je aankoop een wippertje van vrienden of kennissen. Er zijn namelijk baby’s die echt helemaal niks van een wipstoel moeten hebben. Toch jammer als je er dan een smak geld aan uitgegeven hebt. En over grote uitgaven gesproken: Marktplaats is echt goud waard op dit gebied.

Marije van Zoest (34) woont in Amsterdam met Arco (38) en dochter Ravi (2).

Ook over wiegjes kun je blijven twijfelen. Mama is Alles stelde de ultieme wiegjesgids samen. En is jouw huis veranderd in een indoor speelparadijs sinds je kinderen hebt? Gebruik dan een van de manieren om speelgoed stijlvol uit het zicht te werken.

*Aan de genoemde bedragen kunnen geen rechten worden ontleend.

Ging jij voor de bijl en kocht je een wipstoeltje?

Loading ... Loading ...