Tovenaar

Baby sport: Kom samen met je baby in vorm

Je kleintje is nu een paar maanden oud maar nog lang niet aan kruipen toe. Jij hebt ondertussen wél zin gekregen in wat beweging. Het kan natuurlijk lastig zijn om de deur uit te komen tijdens die eerste maanden. Echter, geen smoesjes: deze bewegingsklasjes kun je namelijk samen met je baby doen. Zijn jullie er allebei even uit.

Baby Bootcamp

Tijdens een Baby-Bootcamp les leer je op een veilige manier bewegen samen met je baby terwijl je ondertussen werkt aan je herstel na de bevalling. Tijdens de lessen gebruik je je baby zelfs als gewicht (!). Het leuke is dat de lessen steeds pittiger worden naarmate je baby groeit en daardoor je ‘gewicht’ steeds zwaarder wordt. Een Baby-Bootcamp les is geschikt voor baby’s vanaf 3 maanden. In Noord Brabant, Zuid Holland en Overijssel.

Baby Sensory

Uit onderzoek is gebleken dat de hersenen van je baby in het eerste levensjaar harder groeien dan in enige andere periode, omdat dan de verbindingen tussen hersencellen worden aangemaakt. In een Baby Sensory klasje stimuleren activiteiten als bewegen op muziek, poppenspel of babygebarentaal, alle zintuigen van je baby. En je hebt ook nog eens heerlijke quality time samen. De klasjes zijn er al vanaf 0 maanden in de grote steden en in Amersfoort.

Baby massage

Heeft je baby moeite met slapen of huilt hij of zij veel? Dan kan babymassage jullie beiden helpen te ontspannen. Maar het kan ook gewoon een goeie manier zijn om de band tussen jou en je baby te versterken. In een paar lessen leer je bijvoorbeeld verschillende draagtechnieken, luisteren naar de lichaamstaal van je baby of massage bij darmkrampjes. Soms worden er ook ‘papa & opa only’-lessen aangeboden. Door heel Nederland.

The Little Gym

The Little Gym is een gymles voor kinderen vanaf 4 maanden. Het is niet zomaar wat rondkruipen maar een heus lesprogramma onder begeleiding van professionele instructeurs, afhankelijk van leeftijd. Als dat iets te serieus klinkt: bij The Little Gym gaat het er vooral om dat de kleintjes er lol in hebben. In Amsterdam, Den Haag en Haarlem.

Mama & baby yoga

Elke kersverse moeder zal dit herkennen: je wilt best wat meer bewegen, maar waar haal je de tijd vandaan? Een oppas regelen, uitvogelen hoe je dat gaat doen terwijl je nog borstvoeding geeft… je bent al moe voordat je klasje is begonnen. Baby + me Yoga is hierom een goede uitkomst: je neemt je kleintje namelijk gewoon mee. De focus ligt op ontspannen, het versterken van je bekkenbodem en het opbouwen van je conditie. En als je je baby tussendoor moet voeden of troosten is dat uiteraard helemaal oké. Aangeboden in heel Nederland.

En als je je baby tussendoor moet voeden of troosten is dat uiteraard helemaal oké.

Eline Cordie (32) woont in Amsterdam met Puck (2 jaar) en Sebas.

Samen met je baby sporten of ontspannen, goed idee?

Loading ... Loading ...