Stylist

9x écht leuke kraamcadeaus

Gewoon online bestellen in je pyjama.

Zit jij elke week wel ergens aan de beschuit met muisjes en wil je niet met de zoveelste knuffel aankomen (want: onpersoonlijk)? En wil je iets geven waar moeder en kind écht iets aan hebben maar heb je ook niet alle tijd van de wereld (want: baby thuis)? Geen nood. Ik gids je door de kraamcadeau jungle.

Je eigen sprookje

Dit is zó’n tof project! Online vul je huidskleur, haarkleur, geslacht en naam van de nieuwe baby in en hoppa, er rolt een persoonlijk boek uit. Elke letter heeft namelijk een eigen verhaal + toffe illustraties waardoor elk sprookje verschillend is. Op de website kun je het boek meteen inzien en na bestelling ligt ‘ie binnen twee weken op de mat.

&Oskar boek vanaf € 24,99 (hangt af van naamlengte)

Niks geen strikjes

Ex-tatoeëerder Leonie begon met het ontwerpen van stempels om de saaie rompers van haar zoontje te versieren en verkoopt ze nu in haar webshop Keine Draeck. Geen babyblauwe shirtjes en tuttige roze strikjes maar stoere prints op witte, zwarte en grijze rompers, sweaters en hydrofiele doeken.

 

Kleine Draeck romper € 16,95, Kleine Draeck hydrofiele doek € 12,95

De eerste snottebel

De eerste keer in bad. Het eerste lachje. De eerste keer naar buiten met je baby. Alles willen onthouden maar aangezien moederhoofden meestal overlopen van de takenlijstjes en bovendien niet zoveel slapen is het opschrijven van deze mijlpalen wel zo handig. &otherstories heeft sinds kort een eigen stationary lijn, The Gift Shop, een collectie gebaseerd op de gift shop experiences van exposities, hotels, musea en festivals.

&otherstories premium hardcover A6 notebook vanaf € 12

Voor alle Kodak momenten

Die 356.000 babyfoto’s op haar iPhone gaat de moeder in kwestie toch nooit laten afdrukken, dus geef haar een Polaroid camera zodat ze de foto’s meteen in d’r boekie kan plakken.

HEMA polaroid camera (€ 65,-)

Feministische shirtje

Het oorspronkelijke ‘The Future is Female’-shirt werd in 1972 gemaakt voor Labyris Books, de eerste feministische boekwinkel in New York. In deze tijd waarin vrouwenrechten in de Verenigde Staten onder vuur staan, besloot Creatief platform Otherwild het shirt nieuw leven in te blazen. Van elke verkoop wordt 25% gedoneerd aan Planned Parenthood.

The Future Is Female t-shirt € 23,50

In the pudding club

Tijdens de zwangerschap zorgen de meeste vrouwen (redelijk) goed voor zichzelf. Dat kind zit immers in jóu, dus let je op voeding, slaap en stresslevel. Na de bevalling gaat alle aandacht natuurlijkerwijs naar de baby. Zelf slaap je belabberd en eet je slecht. Ook de kersverse mama kan dus wel een cadeautje gebruiken.

Het idee van ‘In the Pudding Club’ is het goed verzorgen van jezelf tijdens en na de zwangerschap. Voor elke week is er een box met producten die op dat moment relevant zijn en advieskaarten opgesteld door zwangerschapsspecialisten.

Zwangerschaps box / after labor box vanaf € 59,95

Carrie ketting

Veel vrouwen voelen het als een bevrijding als ze voor de eerste keer de deur uitgaan zonder baby. Ik niet. Na een uur was ik weer thuis om m’n dochter fijn te knuffelen. Inmiddels ben ik daar (gelukkig) overheen en vind ik het heerlijk met baby, maar ook heel fijn zonder baby dingen te ondernemen. Laat een ‘Carrie ketting’ maken met de naam van de nieuwe baby, zodat je net bevallen vriendin hem of haar in de baby-loze dagen toch een beetje bij haar heeft. Cheesy, I know, maar wie doet je wat. Bovendien is het gewoon een hele coole ketting.

Naamketting vanaf € 29,95

Voed ze

De eerste dagen en weken na mijn bevalling vlógen voorbij. Had ik gevoed/gekolfd/gedouched/geslapen/kraambezoek ontvangen en dit hele rijtje nog eens 3x herhaald, was de dag voorbij en keken mijn vriend en ik elkaar uitgeput en met een knorrende maag aan: ‘Wat gingen we eigenlijk eten?’ Daarom mijn saaiste maar misschien wel beste tip: geef die mensen te eten! Kook een extra pan soep of koop gewoon een bon van thuisbezorgd.nl. Succes verzekerd. Misschien zie je zelfs wel (kraam)tranen.

Marije van Zoest (32) woont in Amsterdam met Arco (37) en dochter Ravi (0).

Ben ik iets vergeten? Heb jij een tof kraamcadeau dat niet in deze lijst mag ontbreken? Laat het ons weten in de comments.

*Aan de genoemde bedragen kunnen geen rechten worden ontleend.