Zwanger

6 x Bevallen op bizarre plekken

De meeste vrouwen bevallen thuis of in een ziekenhuis, maar soms loopt het anders. Er zijn baby’s die niet kunnen wachten, en er doodleuk in de auto uitrollen. Of achterin een restaurant. Benieuwd naar meer? We zetten de vreemdste plekken voor je op een rijtje.

1. McBaby

De cravings (en blazen) van een zwangere vrouw leiden haar naar de meest uiteenlopende plaatsen. Zoals, jawel, de McDonald’s. Een zwangere vrouw uit New Jersey voelde de eerste weeën nadat ze het fastfood restaurant binnenstapte en wist meteen dat het serieus was. Ze kon nog net de toiletten bereiken, en daar kwam haar dochter, met de hulp van een toegesnelde agent, ter wereld. Kerngezond, en medium sized.

2. Iets om aan te geven?

Een zwangere vrouw uit China negeerde het reisadvies voor zwangere vrouwen – je weet wel, dat je niet mag vliegen in je laatste weken – en dat heeft ze geweten. Haar weeën begonnen vijftig minuten na take off en zeven minuten voor de landing was daar haar baby. En ja, daar mag dus wél voor geklapt worden.

3. Op de afrit

Een Amsterdams koppel kon in the heat of the moment niet terecht bij het eerste ziekenhuis en racete daarom naar de andere kant van de stad. Maar dat tweede ziekenhuis bleek, aldus de vader, ‘net een afslag te ver’. Hun zoon werd geboren in de auto op de S105. Gelukkig reed hun verloskundige achter hen aan en die wist de bevalling tot een goed einde te brengen.

4. Zal je altijd zien

Vastzitten in een lift is geen feest, maar vastzitten terwijl je met loeiende weeën onderweg bent naar de verloskunde afdeling mag je gerust een ramp noemen. Het gebeurde een vrouw uit Washington. Eén voordeel: haar verloskundige en een verpleegster stonden met haar in de lift. Haar man was helaas al eerder naar boven gesneld, waardoor hij door de liftschacht naar beneden moest klimmen om de navelstreng door te knippen.

5. Snelle service

Een hoogzwangere vrouw plofte met rugpijn op een terrasstoel in Leiden; drie kwartier later beviel ze van een kerngezonde dochter. Daartussenin ontdekte het restaurantpersoneel per toeval een verloskundige op het terras, werd het borrelend publiek naar de andere kant van het etablissement gedirigeerd en kwam haar man net op tijd de tent binnenrennen. Inderdaad: daar mocht op gedronken worden.

6. Feestelijk

Op een Duits festivalterrein stond het EHBO-team wel heel vreemd te kijken toen een jonge vrouw op hen af kwam lopen met een pasgeboren baby in haar armen. Net daarvoor was ze in haar tentje bevallen van een dochter; ze wist niet dat ze zwanger was. Wel lief: de organisator van het feest heeft beloofd het meisje vanaf haar zestiende levenslang gratis toegang tot het festival te verschaffen.

Word je nerveus van deze verhalen? Geen zorgen: het overgrote deel van de vrouwen bevalt keurig in een ziekenhuis of thuis. En voor onbedwingbare behoeftes aan fastfood is er tegenwoordig gelukkig een bezorgservice.

Nienke Blokhuis (34) woont in Amsterdam met Stijn (36) Is (4) en Gidus (1).

Ben jij van plan in het ziekenhuis te bevallen? Vergeet dan geen losse muntjes mee te nemen voor de huur van een rolstoel. En lees deze andere gouden tips voor een ziekenhuisbevalling even door. Slaan jouw hormonen op hol bij het horen van al deze bevallingsverhalen? De bevallingsangst overwinnen doe je zo.

Waar zou jij het liefst bevallen?

Loading ... Loading ...