Ook zichzelf Mama is Alles - Weekend weg

5 x weekend weg met baby (maar zonder gillende kinderen)

Je wilt er even tussenuit. Mét vriend en baby. Zónder gillende kinderen of teveel gedoe (lees: het vliegtuig in met te veel bagage). Verrassing: Nederland barst van de leuke opties.

Kijk. Met een baby hoef je nog geen rekening te houden met kindvriendelijke omgevingen als speeltuinen, subtropische zwembadparadijzen, maneges en pretparken. Nog even genieten van rust (geen gillende kinderen), en goedkoop boeken buiten de schoolvakanties.

Kopenhagen schijnt een waar baby-walhalla te zijn met ruime restaurants voor kinderwagens en waar niemand die gek opkijkt als je je baby meeneemt naar de bios. Maarja, die vliegreis hè. Toch een beetje een dingetje met een baby. Veel relaxter is: in de auto springen en rijden (baby slaapt), bijkletsen met je vriend in de auto (baby slaapt) en je een weekend lang te verstoppen in een pittoresk Nederlands stulpje.

Vrijhaven Zwier

Mama is Alles - weekend wegKamperen is leuk. Kamperen in een tent die er al staat met echte bedden erin is nog leuker. Want – ik had het al genoemd – we hebben geen zin in gedoe. Bij Vrijhaven Zwier kun je ’s avonds marshmallows roosteren boven een kampvuur, drink je wijntjes voor je tent en schuif je aan het eind van de avond in een schoon bed met krakende lakens. ’s ochtends word je wakker van het geluid van tsjilpende vogeltjes (tenzij je baby ze voor is) , en kun je yogales volgen op het terrein. Of een rondje hardlopen door de velden, maar net waar je zin in hebt. Je kunt zelf eten meenemen en bereiden, een maaltijdpakketje kopen of lekker uit eten in de buurt.

Een tent met twee bedden kost € 219,- (inclusief ontbijt, yoga, kano, sup) en een babybedje huur je er voor €5 bij.

Huize Welgelegen

Stel je voor: je stapt ‘s ochtends de achterdeur uit en staat midden in Artis. Een soort droom toch? ’s Nachts luisteren naar brullende leeuwen en papegaaien en vanuit je bed uitkijken op het verblijf van de panters. Huize Welgelegen is een poppig huisje uit 1750 aan de rand van Artis dat je voor een of meerdere nachten kunt huren. Je mag buiten de openingstijden door het park wandelen en dat is best een feest, zeker omdat je baby waarschijnlijk toch vroeg wakker is.

Overnachten is inclusief uitgebreid ontbijt en toegang tot ARTIS en Micropia en parkeren kan voor de deur. €300 voor twee personen.
Reserveren doe je via evenementen@artis.nl of 020-5233584.

De Lievelinge

Bij Kampeerterrein de Lievelinge vlakbij de Betuwe huur je een huis, een oude bus, een tipi, een tent, een camper, een Pipowagen… En dan ben ik er nog niet eens. Er is een fijn restaurant met eigen moestuin en een meer waar je in kunt zwemmen. Er worden hier heel wat feesten georganiseerd dus ligt je kroost op bed, kunnen jullie je lol op.

Prijzen verschillen al naargelang seizoen en type accommodatie. Check de website: http://lievelinge.nl/

Lief huisje Zeeland

Dit schattige huisje staat in Waterlandkerkje, een polderdorpje in Zeeland, komt regelrecht uit een Astrid Lindgren boek. Het heeft een prachtig bad, en een mooie zolder waar je kunt slapen en een fijne tuin om in te hangen of je baby door te laten tijgeren. Met kleine kinderen is dit huisje niet echt een succes, want: trapje naar beneden, maar met een baby geen probleem zolang je ‘m veilig in z’n bedje ‘opbergt’. Mosselen eten, met je baby spelen, een boek lezen… Ik zie ’t helemaal zitten.

http://liefhuisjezeeland.nl/

It Flinkeboskje

It Flinkebosje bestaat uit twee oude Friese boerderijen: een waar je kunt slapen en een waar je kunt kopen. Vintage welteverstaan, met zorg uitgezocht door een van de eigenaren. Dit is een plek waar de deuren openstaan, de bibliotheek je inspireert, een spelletjeskast naar je lonkt en de tuin rust geeft. Neem vrienden (met of zonder kinderen) mee, het is groot genoeg en zij vinden de buitenkachel vast ook heel ontspannend werken. Mocht je een gekke ingeving krijgen en hier willen trouwen, kan ook gewoon.

http://itflinkboskje.nl

Over de auteur: Marije van Zoest (33) woont in Amsterdam met Arco (37) en dochter Ravi (0)

Nog een reden om in Nederland te blijven: Nooit meer huizenruil in L.A. lees het hilarische verhaal! Ga je er toch op uit met je baby, zorg dan dat je minstens een keer matcht, want Twinning is winning.

*Aan de genoemde bedragen kunnen geen rechten worden ontleend.