29 weken zwanger

Lengte baby: 34 cm  Gewicht baby: 1 kg

Jouw baby
Vanaf de 29ste week van je zwangerschap bereidt je baby zich tot in de puntjes voor op het leven buiten jouw baarmoeder. Je baby wordt voller en slaat onderhuids vet op. Je kindje raakt vertrouwd met je stem, herkent die en reageert erop. Er is onderzoek dat erop wijst dat baby's vanaf week 29 een melodie kunnen herkennen als ze die meerdere keren beluisteren. Het langetermijngeheugen werkt al voordat je baby geboren is. Hij zou zijn eerste herinnering kunnen creëren. Je kindje heeft misschien al een regelmatiger slaapschema ontwikkeld.

Jouw lichaam bij 29 weken zwangerschap
Je verloskundige zal nu misschien al eens voelen in welke positie de baby ligt. Dat zegt nog weinig, want in de volgende maanden kan hij nog van positie veranderen. Het is waarschijnlijk dat de zwangerschapscontroles frequenter worden en om de 2 weken gaan plaatsvinden om er zeker van te zijn dat je zwangerschap voorspoedig verloopt en er geen problemen zijn.

Gezondheidsadvies
Misschien heb je al wat spulletjes gekocht voor de eerste levensmaanden van je kindje. Als je 29 weken zwanger bent is dit een goede periode om dat alvast te doen. Een paar spullen die je de eerste paar weken nodig hebt zijn:
• luiers
• vochtige doekjes
• een nagelknipper
• een thermometer
• kraamverband voor jou (omdat je nog een paar weken na de geboorte blijft bloeden)
Een aantal van deze zaken zit al in het kraampakket dat je van je zorgverzekeraar zult krijgen. Kijk op onze zwangerschap checklist of baby uitzetlijst als je niets wilt vergeten.

Ben je benieuwd hoe jouw kindje zich gedurende jouw zwangerschap ontwikkelt? Bekijk onze zwangerschapskalender of lees snel meer over de 30e week van je zwangerschap.
week 29

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws, tips en weetjes.

 

Inschrijven

Top