27 weken zwanger

Lengte baby: 32 cm Gewicht baby: 750 gr

Jouw baby
Nu je 27 weken zwanger bent zijn de longen en de hersenen van je baby al veel beter ontwikkeld. Ook zijn gehoor is verder ontwikkeld. Hij kan geluiden van buitenaf horen zoals de stem van je partner of muziek. Wanneer hij plotselinge geluiden hoort, reageert hij met reflexen. Hij slikt ongeveer een halve liter vruchtwater per dag in en hij zuigt op zijn vingers.

Jouw lichaam bij 27 weken zwangerschap
Aan het begin van je zwangerschap kan je bloeddruk omlaaggaan. Vanaf de 27e week van je zwangerschap gebeurt het tegenovergestelde. Je bloeddruk gaat telkens een beetje omhoog. Je kunt rugpijn hebben en het is normaal dat je lichaamsgewicht blijft stijgen. Een goede houding wanneer je objecten verplaatst of optilt is belangrijk.

Sommige vrouwen dragen zwangerschapsbanden die de buik ondersteunen en de rug stabiliseren.

Gezondheidsadvies
Ook al kun je in deze periode last krijgen van je bekken of je rug. Des te belangrijker is het om goed te blijven bewegen, om je spieren zo stevig mogelijk te houden. Heb je je al ingeschreven voor een zwangerschapsgym?

Ben je benieuwd hoe jouw kindje zich gedurende jouw zwangerschap ontwikkelt? Bekijk onze zwangerschapskalender of lees snel meer over de 28e week van je zwangerschap.
week 27

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws, tips en weetjes.

 

Inschrijven

Top