26 weken zwanger

Lengte baby: 30 cm Gewicht baby: 650 gr

Jouw baby
Alle lichaamsdelen van je baby blijven groeien. Je baby krijgt vanaf de 26e week van je zwangerschap wat meer vet, waardoor de plooitjes in de huid opgevuld worden en de huid zachter en gladder wordt. De kleur van de ogen is pas zichtbaar als je kindje geboren is, maar kan in de eerste maanden van zijn leven nog veranderen. In ieder geval heeft je baby nu wimpers.

Jouw lichaam bij 26 weken zwangerschap
Je baarmoeder is nu even groot als een voetbal en komt al ergens tussen het borstbeen en de navel, wat een branderig of jeukerig gevoel kan veroorzaken door het uitrekken van de huid. Probeer dit te verzachten met lotions en crèmes.

Een pijnlijke rug en bekken wordt veroorzaakt door het oprekken van de baarmoeder. Raadpleeg je verloskundige als je hier vragen over hebt.

Gezondheidsadvies
Als je schoonmaakartikelen, insecticiden of chemicaliën gebruikt, raadpleeg dan altijd het etiket. Let op dat je de dampen van deze stoffen niet inademt en vraag bij twijfel om advies aan je arts of verloskundige.

Ben je benieuwd hoe jouw kindje zich gedurende jouw zwangerschap ontwikkelt? Bekijk onze zwangerschapskalender of lees snel meer over de 27e week van je zwangerschap.
week 26

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws, tips en weetjes.

 

Inschrijven

Top