24 weken zwanger

Lengte baby: 26  Gewicht baby: 500 gr

Jouw baby
De spijsvertering, bloedsomloop en ademhaling van je baby bereiden zich voor op het leven buiten de baarmoeder. Nu je 24 weken zwanger bent is je baby beter in proportie, hij lijkt al meer op een pasgeboren kindje. Waarschijnlijk wordt je baby actiever en begin je zijn bewegingen nog beter te voelen. Misschien zie je de bewegingen zelfs aan het oppervlak van je huid. In deze 24e week van je zwangerschap krijgt hij het pigment dat zijn (nu nog) gerimpelde huid kleur geeft.

Jouw lichaam bij 24 weken zwangerschap
Sommige vrouwen hebben vanaf ongeveer de 24e week harde buiken of 'oefenweeën': onregelmatige samentrekkingen die variëren in intensiteit, veroorzaakt door het samentrekken van de baarmoeder. Dat is normaal, maar als je meer dan 5 weeën per uur voelt, moet je dat met een verloskundige of gynaecoloog bespreken. Als je 6 maanden zwanger bent, bloedt je tandvlees sneller dan anders.

Dat verdwijnt als de baby er is, maar let op je gebit en verzorg deze extra goed. Maak tijdens je zwangerschap eventueel een extra afspraak met de tandarts.

Gezondheidsadvies
Ga op een normale manier om met zout. Eet dus niet te veel junkfood, snacks en bewerkte voedingsmiddelen. Deze bevatten vaak te veel zout, wat je bloeddruk kan verhogen en overmatige gewichtstoename kan veroorzaken. Maar te weinig zout is ook niet goed voor je baby. Zelf een normale hoeveelheid toevoegen aan je versbereide gerechten is dus prima.

Ben je benieuwd hoe jouw kindje zich gedurende jouw zwangerschap ontwikkelt? Bekijk onze zwangerschapskalender of lees snel meer over de 25e week van je zwangerschap.


week 24

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws, tips en weetjes.

 

Inschrijven

Top