23 weken zwanger

Lengte baby: 24 cm Gewicht baby: 440 gr

Jouw baby
In de 23e week van je zwangerschap ontwikkelen de zintuigen van je kindje zich echt, vooral de smaak en de tastzin. Ook de gevoelens en emoties van je kindje ontwikkelen zich. Je baby kan zelfs stemmingsveranderingen hebben. De nagels, oogleden en wenkbrauwen zijn gevormd, alleen de wimpers ontbreken nog.

Jouw lichaam
Als je 23 weken zwanger bent is je buik een stuk groter en misschien komen mensen naar je toe om aan je buik te voelen. Geef het zelf duidelijk aan als je dit liever niet wil. Jij bepaalt. Op je buik, billen en heupen kunnen kleine lijntjes of strepen te zien zijn. Dat is het begin van striae. Om dit te voorkomen, gebruiken sommige vrouwen crème of olie. Het is niet bewezen dat dit helpt, maar het is wel prettig om te voorkomen dat de huid droog aanvoelt of gaat jeuken.

Probeer ook van binnenuit je huid te helpen, door gezond te eten en voldoende water te drinken.

Gezondheidsadvies
Ga eens naar de sauna of in bad, dat kan een kalmerend effect hebben op de pijn in je lichaam. Maak het alleen niet te lang, je lichaam kan oververhit raken en dat kan de ontwikkeling van de baby beïnvloeden.

Ben je benieuwd hoe jouw kindje zich gedurende jouw zwangerschap ontwikkelt? Bekijk onze zwangerschapskalender of lees snel meer over de 24e week van je zwangerschap.
week 23

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws, tips en weetjes.

 

Inschrijven

Top