15 weken zwanger

Lengte baby: 12 cm Gewicht baby: 65 gr

Jouw baby
Na 15 weken zwangerschap gaat je kindje zijn eerste gezichtsuitdrukkingen en hoofdbewegingen maken. Bij sommige baby's gaat het hoofdhaar, de wenkbrauwen of beharing op het gezicht groeien. De basis van z’n lichaam is gevormd, maar moet nog verder ontwikkelen en groeien.

Jouw lichaam bij 15 weken zwangerschap
Nu je in je 15e week bent, ligt de baarmoeder ligt al boven je schaambeen waardoor je buik iets uitsteekt en het al iets duidelijker te zien is dat je zwanger bent. Deze week voel je dat je borsten minder gevoelig zijn geworden en dat de misselijkheid verder afneemt.

Gezondheidsadvies
Het aantal kilo's dat je aankomt tijdens de zwangerschap hangt af van veel factoren, maar met name ook je gewicht voor je zwangerschap. Het is belangrijk het aantal kilo’s dat je aankomt in de gaten te houden in verband met jouw gezondheid en die van je baby. Gemiddeld komen vrouwen tijdens hun zwangerschap tussen de 11 en 16 kilo aan.

Ben je benieuwd hoe jouw kindje zich gedurende jouw zwangerschap ontwikkelt? Bekijk onze zwangerschapskalender of lees snel meer over de 16e week van je zwangerschap.
week 15

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws, tips en weetjes.

 

Inschrijven

Top