Ontdek de wereld van Hero baby
Hero Baby | Vader | Papa | Flesvoeding

Flesvoeding bereiden

Om je baby de beste flesvoeding te kunnen geven is het handig om je aan deze richtlijnen te houden. Het lijkt misschien een hele lijst, maar voor je het weet is het routine. Een flesje heb je echt zó gemaakt.

 1. Was je handen goed en maak de fles en speen goed schoon 
 2. Doe de voorgeschreven hoeveelheid water(zie tabel op de verpakking) in de fles.
 3. Maak het water handwarm in de magnetron (750 Watt, 20 seconden per 100 ml water) of de flessenwarmer.
 4. Gebruik altijd het bijgevoegde maatschepje. Schep het poeder in het maatschepje en strijk het af langs het afstrijkrandje of met de achterkant van een schoon mes.
 5. Strooi het aantal voorgeschreven maatschepjes poeder op het water in de fles.
 6. Draai de speen op de zuigfles en schud de fles of roer eerst door met een schoon lepeltje tot het poeder is opgelost.
 7. Controleer de temperatuur altijd op de binnenkant van je pols.

Let op: gebruik bereide flesvoeding binnen 1 uur, verwarm de flesvoeding niet opnieuw en gooi restjes flesvoeding weg.

Tip 1: Wanneer het flesje is afgekoeld en er is al van gedronken, kan het niet opnieuw verwarmd worden. Wanneer dit vaak voorkomt bij je kindje, kun je de hoeveelheid beter in 2 keer klaarmaken.
Tip 2: je kunt Hero Baby flesvoeding ook oplossen in koud water. Dit maakt niet uit voor de kwaliteit van de voeding. Handig als je ergens bent waar geen magnetron of flessenwarmer is.

Als je een dagje weggaat, kun je een thermoskan met kokend heet water meenemen. Dit water blijft nog een aantal uur goed op temperatuur. 

Wat voor water gebruik je voor onze opvolgmelk?
Je wilt dat je baby goede voeding krijgt. Aangezien water een groot deel uitmaakt van de flesvoeding die je je kindje geeft, wil je water van de hoogste kwaliteit. In Nederland is het kraanwater van uitstekende kwaliteit. Net zo goed als bron- of mineraalwater. Om Hero Baby flesvoeding te bereiden gebruik je dus gewoon koud kraanwater dat rechtstreeks uit de waterleiding komt. Laat de kraan even lopen voor je het koude water gebruikt, zodat eventuele restjes van boiler of geiserwater uit de leidingen zijn gelopen.
Wil je toch graag bron- of mineraalwater gebruiken dan kan dat ook prima. Kies dan voor een variant met weinig mineralen en zonder koolzuur. Op deze soorten mineraal- of bronwater staat de vermelding: ‘Geschikt voor de bereiding van babyvoeding.’ Ook als je op vakantie bent in het buitenland kun je het beste kiezen voor deze soorten mineraal- of bronwater.

Let op: heeft je huis loden waterleidingen (dit komt vooral voor in oude huizen van voor 1945), gebruik dan wel bron- of mineraalwater (zonder koolzuur).

Bereiding voeding voor 24 uur (6+ maanden)
We adviseren om de voeding altijd per fles klaar te maken. Wanneer je dat wilt kun je, als je kindje ouder is dan 6 maanden, de voeding ook voor 24 uur bereiden. Kook in dit geval het water wel even voor je het bereidt. Bacteriën hebben zo minder kans.

 1. Kook de benodigde hoeveelheid water voor 24 uur.
 2. Laat het water afkoelen naar handwarme temperatuur.
 3. Voeg het aantal voorgeschreven, afgestreken maatschepjes poeder toe op het afgekoelde handwarme water.
 4. Bewaar de afgekoelde voeding in de koelkast (maximaal 24 uur bij maximaal. 4 °C).
 5. Verwarm de gewenste hoeveelheid voeding wanneer je het nodig hebt tot maximaal 40 °C.
 6. Goed schudden of roeren en de temperatuur controleren.

Let op: wanneer je de voeding uit de koelkast hebt gehaald en opgewarmd, geef het je kindje dan binnen 1 uur. Verwarm het daarna niet opnieuw en gooi restjes weg.