Ontdek de wereld van Hero baby
Header Zwanger

16 weken zwanger

Lengte baby: 14 cm Gewicht baby: 110 gr

Jouw baby
Je bent nu 16 weken zwanger. Het hoofdhaar van je kindje groeit en ook op zijn lichaam zitten nu fijne haartjes (het zogenaamde lanugo) die hem beschermen tegen de blootstelling aan vruchtwater. Je baby's huid is nog erg dun. Je zou de kleine bloedvaten eronder kunnen zien zitten, als je in de buik kon kijken. Sommige baby's beginnen vanaf de 16e week van je zwangerschap met duimzuigen. Je baby beweegt zich door de ruimte van het vruchtwater dat hem omringt. Zo traint hij zijn spieren. In de komende weken kun je die bewegingen waarschijnlijk voor het eerst voelen. Hij oefent in je buik als het ware voor alle bewegingen die hij later gaat maken.

Jouw lichaam
Elke week zul je veranderingen merken in je lichaam en je humeur. Je kunt ook wat vergeetachtiger zijn of verstrooider. Als je 4 maanden zwanger bent kun je ook wat vergeetachtiger zijn of verstrooider. Je lichaam blijft deze maand meer bloed aanmaken. Het is belangrijk dat er genoeg ijzer in je voeding zit om het productieritme van rode bloedcellen bij te benen en bloedarmoede te voorkomen. De aanmaak van bloed kan een zwelling van de slijmvliezen veroorzaken en ertoe leiden dat je een verstopte neus krijgt of een bloedneus.
Je lichaam blijft deze maand meer bloed aanmaken. Het is belangrijk dat er genoeg ijzer in je voeding zit om het productieritme van rode bloedcellen bij te benen en bloedarmoede te voorkomen. De aanmaak van bloed kan een zwelling van de slijmvliezen veroorzaken en ertoe leiden dat je een verstopte neus krijgt of een bloedneus.


week 16

 

Gezondheidsadvies
De periode rond de 16e week van je zwangerschap is een goed moment om aan rustige tot matige lichaamsbeweging te doen zoals wandelen, yoga of zwemmen.
Ben je benieuwd hoe jouw kindje zich gedurende jouw zwangerschap ontwikkelt? Lees snel meer over de 17e week van je zwangerschap.

Header Zwanger

17 weken zwanger

Lees snel meer over wat je volgende week kunt verwachten!

Lees meer