Kerst trifle met witte chocolademousse en bosvruchten
Dessert

Kerst trifle met witte chocolademousse en bosvruchten

 • Bereidingstijd
  40 minuten
 • Porties
  4 Personen
 • Moeilijkheidsgraad
  Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

 1. Ga eerst aan de slag met de mousse. Week de gelatineblaadjes in koud water.
  Kerst trifle met witte chocolademousse en bosvruchten
 2. Smelt de witte chocolade au bain-marie, in een kom boven een pan met heet water. Tips om dit te doen: zorg dat het water in de pan niet kookt, het hoeft alleen maar warm genoeg te zijn om de chocolade te smelten. Als de witte chocolade te heet wordt dan wordt hij korrelig en hard. Zorg dat de kom aansluit op de randen van de pan met water, dus dat er geen stoom langs kan gaan. Dit kan dan in de kom slaan waardoor er vocht bij de chocolade komt waardoor hij hard kan worden. En zorg er tevens voor dat de kom het water niet raakt van onderen. Zorg dat de slagroom die je bij de chocolade toevoegt warm is, als je een koude vloeistof toevoegt kan de chocolade namelijk hard worden. Is je chocolade toch hard geworden, voeg dan geen water toe! Je kunt wel proberen beetje bij beetje warme slagroom of een beetje gesmolten boter toe te voegen en deze met een garde er doorheen te roeren.
 3. Voeg 50 ml warme slagroom toe en roer er met een garde door.
 4. Laat dan de uitgeknepen gelatineblaadjes oplossen in de chocoladesaus.
 5. Klop de eiwitten stijf in een schone kom en met een schone mixer. En zorg ervoor dat er geen eidooier bij de eiwitten zit.
 6. Klop de andere 200 ml van de slagroom lobbig met een mixer in een aparte kom. Voeg de gesmolten chocolade met gelatine toe aan de slagroom en klop er doorheen. Spatel als laatste de opgeklopte eiwitten erdoor.
 7. Verdeel een beetje van de witte chocolademousse over de bodem van de glaasjes. Verdeel hier een beetje jam over. Brokkel de koekjes en meringue grof en verdeel een beetje over de jam samen met wat fruit.
 8. Herhaal de lagen witte chocolademousse, jam, koekjes, meringue en fruit nogmaals. Garneer de trifle met wat fijngehakte pistache. Laat de trifle een uurtje opstijven in de koelkast. Bereid maximaal 3 uur van te voren. Tip: je kunt ook de witte chocolade vervangen door melk of puur.
  Kerst trifle met witte chocolademousse en bosvruchten