Jam studio logo

Witte chocolade – aardbeien kwarktaart

Bereidingstijd: 40 min. bereidingstijd
1 nacht wachttijd
Gemiddeld
Door Leuke Recepten

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • Kwarktaart:
  • 35 g boter
  • 130 g Bastogne koeken
  • 1 beetje sap van een citroen
  • 6 blaadje(s) gelatine
  • 250 g slagroom
  • 50 g basterdsuiker
  • 500 ml volle kwark
  • 1 potje Hero Aardbeienjam
  • 150 g witte chocolade
  • Garnering:
  • 1 handje(s) verse aardbeien
  • 1 beetje witte chocolade

Keukenapparatuur

  • Springvorm 20 cm
  • Mixer
  • Keukenmachine
  • Bakpapier

Bereidingswijze

Op zoek naar een ideale taart? Maak deze kwarktaart! Een dag van te voren maken en op de dag zelf hoef je alleen nog maar te snijden, ideaal!

1. Maal de Bastogne koeken fijn in de keukenmachine.

2. Smelt de boter en meng deze met de koekkruimels.

3. Leg een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm en verdeel de koekkruimels hier over. Druk ze goed aan met een lepel.

4. Zet de vorm zolang in de koelkast.

5. Laat de blaadjes gelatine weken in koud water.

6. Pers het sap uit de citroen en verwarm dit in een klein pannetje.

7. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan het citroensap. Zorg dat de blaadjes goed oplossen.

8. Laat het mengsel daarna iets afkoelen.

9. Smelt de witte chocolade au bain-marie boven een pan met heet water.

10. Mix de slagroom met de basterdsuiker net niet helemaal stijf.

11. Voeg de kwark toe  en mix er doorheen.

12. Verdeel het mengsel over 2 kommen. Voeg aan één kom de helft van het citroen-gelatine mengsel toe en de witte chocolade.

13. Zorg dat beide niet al te heet meer zijn maar wel nog vloeibaar.

14. Giet dit mengsel met witte chocolade over de koekbodem. Strijk het glad en zet 30 minuten in de koelkast.

15. Meng door de andere helft van het kwarkmengsel de rest van het citroen-gelatine mengsel en de aardbeienjam.

16. Verdeel over de iets opgesteven laag witte chocolade kwark.

17. Strijk glad en zet de taart minimaal 6 uur in de koelkast, het liefst een hele nacht.

18. Snijd de randen van de taart los van de springvorm en verwijder de rand.

19. Garneer de taart met verse aardbeien en witte chocolade schaafsel.

kwarktaart

Tip: Je kunt de taart ook versieren met toefjes slagroom.

Tip: Ook voor de bodem kun je variëren met koekjes. Gebruik bijvoorbeeld biscuitjes of glutenvrije koekjes.

Deze waanzinnige taart is gemaakt door Sandra van Leuke Recepten.

 

Volg ons op Instagram

    Heb jij ook een jam recept?

    Upload jouw recept