Jam studio logo

Varkenshaas met abrikozen-salie saus en feta aardappeltjes

Bereidingstijd: 30 min. bereidingstijd
30 min. wachttijd
Gemiddeld
Door Alexander Sebregts

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • Abrikozen-salie saus
  • 4 el Hero abrikozenjam
  • 1 st gesnipperd
  • 1 el salieblaadjes gehakt
  • 120 ml water
  • 12 st groentebouillonblokje 
  • Varkenshaas
  • 500 g varkenshaas
  • 1 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 st peper en zout
  • Aardappeltjes
  • 400 g Aardappelpartjes in de schil
  • 150 g feta
  • 5 teentje(s) knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 st peper en zout

Keukenapparatuur

  • steelpan
  • ovenschaal
  • koekenpan

Bereidingswijze

Een hartig gerecht met een verrassende twist in de zoete saus! De smaken zijn licht en passen perfect in het voorjaar. Nog op zoek naar leuke inspiratie voor een etentje? Kijk niet verder! 

Voor de saus

1. Breng het water aan de kook in een steelpannetje en los het bouillonblokje er in op.

2. Voeg vervolgens de fijngesnipperde sjalot, abrikozenjam en fijngehakte salie toe. Breng aan de kook en laat inkoken tot een mooie, dikke saus.

3. Breng op smaak met verse zwarte peper.

Voor de aardappeltjes

4. Verwarm de oven voor op 200°C.

5. Meng de aardappelpartjes met de olijfolie, knoflooktenen, peper en zout en zet 15 minuten in de oven.

6. Schep de aardappelpartjes om, verkruimel de feta er overheen en zet nog 15 minuten in de oven. Verwijder de knoflooktenen voor het serveren.

Voor de varkenshaas

7. Snijd de varkenshaas in plakken van 3-4 cm dik.

8. Verhit de olie en boter in een koekenpan en bak de varkenshaasmedaillons 3 minuten aan iedere kant goudbruin en breng op smaak met peper en zout.

 

Op zoek naar meer heerlijke inspiratie voor de Paasdagen? Kijk snel verder op de Hero Jam Studio! 

Volg ons op Instagram

    Heb jij ook een jam recept?

    Upload jouw recept