Ontbijt
Scrambled eggs met geglazuurde bacon
Bereidingstijd
15 minutenPorties
4 PersonenMoeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Besmeer het spek aan beide zijden met aardbeienjam, leg op een rekje en bak krokant in de oven in 15 tot 20 minuten. Controleer iedere 5 minuten of het spek niet aanbrandt.
- Klop de eieren los met de room en zeef in een bolzeef (zo krijg je een gladder en egaler eimengsel).
- Zet de koekenpan op laag vuur en laat de boter zachtjes smelten. Voeg het eimengsel toe en laat het 20-30 seconden garen zonder te roeren.
- Vouw vervolgens de buitenkanten naar binnen, roer zachtjes en laat weer 20-30 seconden onaangeroerd.
- Herhaal dit proces tot de eieren zachtjes stollen (dit duurt ongeveer 7-10 minuten).
- Breng op smaak met peper, zout en bieslook en serveer met toast en aardbeienspek.