quiche_lorraine_Hero_Bosbessenjam
Lunch

Quiche Lorraine met Hero Bosbessenjam

  • Bereidingstijd
    30 minuten
  • Porties
    8 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    quiche_lorraine_Hero_Bosbessenjam_ingredienten
  2. Verhit een koekenpan en bak hierin de spekblokjes 2 minuten.
  3. Voeg de ui toe en bak 5 tot 7 minuten mee, tot het zacht is.
  4. Voeg de Provençaalse kruiden en de bosbessenjam toe en bak 2 minuten mee tot de jam begint te karamelliseren en het vocht verdampt is.
  5. Klop in een mengkom de eieren los met de crème fraîche en de slagroom.
    quiche_lorraine_Hero_Bosbessenjam_bereiding
  6. Hak de peterselie fijn en roer de peterselie en ¾ van de fijngeraspte cheddar door het eiermengsel.
  7. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Vet een quichevorm in met roomboter en bekleed met het deeg.
  9. Snijd eventueel overhangende randjes af.
  10. Vul de vorm met het spekmengsel.
  11. Giet hier het eiermengsel overheen.
  12. Strooi de rest van de cheddar over de quiche.
  13. Bak de quiche 40 minuten op 180°C.

Tips!

  1. Deze heerlijke quiche kan zowel warm als koud worden gegeten! Ideaal dus om eerder te maken voor de paasbrunch.
  2. Op zoek naar meer heerlijke inspiratie voor de paasbrunch? Kijk snel verder op de Hero Fruit Studio!