Jam studio logo

Quiche Lorraine met Hero Bosbessenjam

Bereidingstijd: 30 min. bereidingstijd
40 min. wachttijd
Door Hero

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • 250 g spekblokjes
  • 200 g ui
  • 1 12 tl Provençaalse kruiden
  • 5 st eieren
  • 125 g crème fraîche
  • 200 ml slagroom
  • 7 12 g fijngehakt
  • 200 g geraspt
  • 1 snufje peper
  • 1 snufje zout
  • 1 el roomboter
  • 1 pak rol deeg voor hartige taart

Keukenapparatuur

  • Quichevorm
  • Koekepan

Bereidingswijze

Ook iets hartigs bij de paasbrunch? Ga voor deze heerlijke quiche! Door de kleur van de cheddar past de quiche er perfect bij.

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Verhit een koekenpan en bak hierin de spekblokjes 2 minuten.

3. Voeg de ui toe en bak 5 tot 7 minuten mee, tot het zacht is.

4. Voeg de Provençaalse kruiden en de bosbessenjam toe en bak 2 minuten mee tot de jam begint te karamelliseren en het vocht verdampt is.

Quiche Lorraine met Hero Bosbessenjam stap 3

5. Klop in een mengkom de eieren los met de crème fraîche en de slagroom.

6. Roer de peterselie en ¾ van de cheddar door het eiermengsel.

7. Breng op smaak met peper en zout.

8. Vet een quichevorm in met roomboter en bekleed met het deeg.

9. Snijd eventueel overhangende randjes af.

10. Vul de vorm met het spekmengsel.

Quiche Lorraine met Hero Bosbessenjam stap 4

11. Giet hier het eiermengsel overheen.

12. Strooi de rest van de cheddar over de quiche.

13. Bak de quiche 40 minuten op 180°C.

Quiche Lorraine met Hero Bosbessenjam stap 5

Tip: Deze heerlijke quiche kan zowel warm als koud worden gegeten! Ideaal dus om eerder te maken voor de paasbrunch.
Op zoek naar meer heerlijke inspiratie voor de paasbrunch? Kijk snel verder op de Hero Jam Studio!

Volg ons op Instagram

Heb jij ook een jam recept?

Upload jouw recept