Lunch
Quiche Lorraine met Hero Bosbessenjam
Bereidingstijd
30 minutenPorties
8 PersonenMoeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verhit een koekenpan en bak hierin de spekblokjes 2 minuten.
- Voeg de ui toe en bak 5 tot 7 minuten mee, tot het zacht is.
- Voeg de Provençaalse kruiden en de bosbessenjam toe en bak 2 minuten mee tot de jam begint te karamelliseren en het vocht verdampt is.
- Klop in een mengkom de eieren los met de crème fraîche en de slagroom.
- Hak de peterselie fijn en roer de peterselie en ¾ van de fijngeraspte cheddar door het eiermengsel.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Vet een quichevorm in met roomboter en bekleed met het deeg.
- Snijd eventueel overhangende randjes af.
- Vul de vorm met het spekmengsel.
- Giet hier het eiermengsel overheen.
- Strooi de rest van de cheddar over de quiche.
- Bak de quiche 40 minuten op 180°C.
Tips!
- Deze heerlijke quiche kan zowel warm als koud worden gegeten! Ideaal dus om eerder te maken voor de paasbrunch.
- Op zoek naar meer heerlijke inspiratie voor de paasbrunch? Kijk snel verder op de Hero Fruit Studio!