Jam studio logo

Perzik Charlotte

Bereidingstijd: 45 min. bereidingstijd
4 uur wachttijd
Moeilijk
Door Hero

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • 2 st citroenen
  • 3 takjes rozemarijn
  • 5 el suiker
  • 8 blaadje(s) gelantine
  • 1 potje Hero Landfruit Perzik
  • 400 ml Griekse yoghurt
  • 400 ml slagroom
  • 300 g roombotercake
  • 16 st Savoiardi
  • 125 g (diepvries) perzikstukjes

Keukenapparatuur

  • Citroenpers
  • Charlottevorm of kookpan
  • Plastic folie

Bereidingswijze

Wauw! Wat een pronkstuk! Maak je paasbrunch nóg feestelijker met deze Perzik Charlotte! Een heerlijke combinatie met het frisse van de citroen en het kruidige van de rozemarijn.

1. Pers de citroenen uit en breng het sap samen met de rozemarijntakjes en suiker aan de kook.

2. Laat op zacht vuur 10 minuten trekken, zeef de siroop en laat afkoelen tot kamertemperatuur

3. Laat de gelatine 10 minuten weken in koud water.

4. Breng de helft van de jam aan de kook, knijp de gelatine uit en los deze op in de jam.

5. Laat iets afkoelen en meng samen met de rest van de perzikjam door de Griekse yoghurt. Klop de slagroom stijf en schep voorzichtig door de Griekse yoghurt.

6. Snijd de cake in plakken van ongeveer 1 cm dik en snijd iedere plak vervolgens in vier driehoekjes.

7. Drenk de cake in de rozemarijn-citroensiroop.

Perzik Charlotte - Hero Jam Studio

8. Gebruik voor het maken van de Charlotte een speciale Charlotte-vorm of een kleine kookpan.

9. Zet de savoiardi rechtop tegen de binnenrand.

Perzik Charlotte - Hero Jam Studio

10. Vul de vorm vervolgens met laagjes. Begin met ¼ van het yoghurtmengsel, gevolgd door de helft van de perzikpartjes.

11. Schep hier weer een kwart van het yoghurtmengsel op en maak dan een laag met de helft van de in siroop gedrenkte cake.

12. Herhaal deze lagen nog een keer.

 Perzik Charlotte taart - Hero Jam Studio

13. Dek de Charlotte af met plasticfolie en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

14. Om de Charlotte mooi uit de vorm te krijgen, doop je de vorm heel kort in kokend water.

15. Decoreer de Charlotte eventueel met paaseitjes en een lint.

 Perzik Charlotte taart - eindresultaat

Tip: Savoiardi zijn Italiaanse lange vingers. Deze zijn iets groter dan de bekende Nederlandse lange vingers. Je kunt eventueel ook gewone lange vingers gebruiken.
 
Op zoek naar meer heerlijke inspiratie voor de paasbrunch? Kijk snel verder op de Hero Jam Studio!

Volg ons op Instagram

    Heb jij ook een jam recept?

    Upload jouw recept