Jam studio logo

Paasontbijt

Bereidingstijd: 30 min. bereidingstijd
25 min. wachttijd
Makkelijk
Door Leuke Recepten

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • Croissant rolls met frambozen:
  • 1 blikje(s) croissantdeeg large (6 stuks)
  • 1 potje Hero Frambozenjam
  • 1 handje(s) verse frambozen
  • 3 el poedersuiker
  • 1 st ei
  • Tropische pannenkoekjes met abrikozenjam:
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 225 ml karnemelk
  • 3 el geraspte kokos
  • 2 st eieren
  • 1 el suiker
  • 1 potje Hero Arbikozenjam
  • 1 st mascarpone
  • 1 klein beetje stukjes verse mango
  • 1 klein beetje boter of margarine om te bakken
  • Toastjes met brie en appelstroop:
  • 1 st groot stokbrood
  • 200 g brie
  • 1 potje Hero Appelstroop
  • 1 handje(s) rucola
  • 2 el walnoten

Keukenapparatuur

  • bakvorm of ovenschaal
  • zeef
  • koekenpan
  • grillpan

Bereidingswijze

 
Lekkere en snelle recepten voor Pasen! Voor een uitgebreide brunch of juist een snel ontbijt maar dan nét even iets feestelijker. Je paastafel is zo gevuld.
 
Paasontbijt
 
Croissant rolls met frambozen:
 
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
 
2. Rol de rol croissantdeeg uit en snijd deze per 2 los over de stippellijn zodat je drie vierkante stukken deeg hebt.
 
3. Besmeer deze met een laag frambozenjam.
 
4. Snijd de helft van de frambozen in stukjes en verdeel deze over de jam.
 
5. Rol het deeg voorzichtig op en snijd de rol in 3 (of 4) gelijke stukken. Herhaal dit ook met de andere stukken deeg.
 
 Paasontbijt  Paasontbijt  Paasontbijt
 
6. Vet een ovenschaal of bakvorm in met een beetje boter of margarine en leg hier de croissant rolletjes in. Houd er wat ruimte tussen.
 
7. Klop het ei los en besmeer de rolletjes hiermee.
 
Paasontbijt 
 
8. Zet de ovenschaal in de oven en bak de croissant rolls met frambozen ongeveer 20 tot 25 minuten. Als ze donker worden kun je ze wat lager in de oven zetten of afdekken met aluminiumfolie.
 
9. Meng het poedersuiker met een paar druppels water en roer tot een wit glazuur.
 
10. Haal de croissant rolls uit de oven en besprenkel met het glazuur en garneer met wat verse frambozen.
 
Paasontbijt  Paasontbijt
 
Paasontbijt
 
Tropische pannenkoekjes met abrikozenjam:
 
1. Zeef het bakmeel in een kom voeg de karnemelk, suiker, eieren en kokos toe.
 
2. Klop het geheel tot een beslag.
 
Paasontbijt Paasontbijt
3. Verhit een beetje boter of margarine in een koekenpan.
 
4. Schep drie hoopjes beslag in de pan en laat iets uitvloeien.
 
5. Bak 2 tot 3 minuten aan een zijde en draai ze daarna om zodat ook de andere kant mooi bruin wordt.
 
6. Herhaal dit met al het beslag, gebruik eventueel twee pannen.
 
7. Besmeer de helft van de pannenkoekjes met mascarpone en de andere helft met abrikozenjam.
 
Paasontbijt Paasontbijt Paasontbijt
 
8. Maak stapels en eindig met een pannenkoek met een laagje mascarpone en abrikozenjam.
 
9. Snijd de mango in stukjes en garneer de pannenkoek stapels hiermee.
 
Paasontbijt  Paasontbijt
 
Paasontbijt
 
Toastjes met brie en appelstroop:
 
1. Snijd het stokbrood in ongeveer 12 plakjes.
 
2. Verhit een grillpan en rooster de stukjes brood licht krokant.
 
3. Beleg deze vervolgens met wat rucola en een stukje brie.
 
4. Kruimel de walnoten er over en drizzle er wat appelstroop over.
 
 Paasontbijt  Paasontbijt
 
Tip: Maak je paasontbijt compleet met belegde broodjes, een gekookt ei en verse jus!
Deze vrolijke paasrecepten zijn geschreven door Sandra van Leuke Recepten
 
Nog meer heerlijke inspiratie opdoen voor Pasen? Kijk nog even rond op de Hero Jam Studio!

Volg ons op Instagram

Heb jij ook een jam recept?

Upload jouw recept