Jam studio logo

Kruidige granola met appelstroop

Bereidingstijd: 20 min. bereidingstijd
Makkelijk
Door Foodlies

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • 150 g havermout
  • 65 g gemengde ongezouten noten
  • 25 g pompoenpitten
  • 25 g zonnebloempitten
  • 50 g rozijnen
  • 1 12 el kaneel
  • 4 el zonnebloemolie
  • 50 ml water
  • 2 el Hero Appelstroop

Keukenapparatuur

  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Mengkom
  • Lepel
  • Pan

Bereidingswijze

Zelf een lekker ontbijt maken? Ga voor zelfgemaakte granola met appelstroop! Vul de havermout aan met alles wat je lekker vindt…

1. Verwarm de oven voor op 190°C.

2. Doe de droge ingrediënten bij elkaar in een kom en meng dit goed door elkaar.

3. Giet vervolgens de zonnebloemolie er bij.

4. Doe het water en de appelstroop in de pan en verwarm dit op laag vuur tot de appelstroop goed gesmolten is.

5. Giet de warme appelstroop bij de granola en meng het nog eens goed door elkaar tot het hele mengsel bedekt is met de appelstroop.

6. Verdeel de granola over de bakplaat met bakpapier en bak het goudbruin in ongeveer 10 minuten.

7. Haal de granola na 10 minuten uit de oven en laat het afkoelen zodat de granola knapperig kan worden.

Tip: Je kunt de granola goed bewaren in een afgesloten pot.
 
Dit fantastische recept is speciaal voor de Hero Jam Studio geschreven door Lisa van FoodLies.

Volg ons op Instagram

    Heb jij ook een jam recept?

    Upload jouw recept