Ontbijt
Knapperige ontbijttaart met frambozenswirl
Bereidingstijd
20 minutenPorties
8 PersonenMoeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175°C en beleg een bakvorm van 24 cm met bakpapier.
- Maal de helft van de havermout tot een fijn meel in de blender. Meng dit daarna met de grove vlokken, het amandelmeel, een theelepel kaneel en een mespunt zout.
- Smelt de kokosolie in een steelpannetje en meng hier de honing doorheen.
- Pureer de banaan en schep dit samen met het kokosoliemengsel door de droge ingrediënten.
- Gebruik ¾ van het beslag om de bodem te bedekken en de rest om een lage rand te maken van ongeveer 1,5 cm hoog. Zorg ervoor dat het mooi gelijk verdeeld is.
- Bak de bodem in 15 minuten goudbruin en laat volledig afkoelen. Deze bodem kun je dus ook prima de avond ervoor voorbereiden.
- Meng de Griekse yoghurt eventueel met een theelepel vanille extract. Verdeel dit over de volledig afgekoelde bodem.
- Swirl er 4 eetlepels Minder Zoet Frambozenjam doorheen voor een supermooie en lichtzoete topping.
Tips!
- Je kunt de honing en Griekse yoghurt vervangen door ahornsiroop en kokosyoghurt voor een lactosevrije en vegan ontbijttaart!
- Maak de bodem een dag van te voren! Zo hoef je ’s ochtends alleen de yoghurt en de jam toe te voegen.
- Je kunt ook kleine taartjes maken in plaats van een grote. Druk het deeg in muffinvormpjes of tartelette vormpjes en bak ze in 15 minuutjes gaar.