Diner
Kipburgers met abrikozenchutney
Bereidingstijd
35 minutenPorties
4 PersonenMoeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingswijze
- Snijd de lente-uien in ringetjes.
- Strooi het sesamzaad in een diep bord en paneer de kipburgers ermee.
- Zet ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
- Pel en snijd de sjalot en knoflook fijn. Snijd de peper in ringetjes.
- Verhit een scheutje olie in een steelpan en fruit de sjalot, knoflook en rode peper tot ze zacht zijn. Voeg de azijn en kardemompoeder toe. Laat de azijn verdampen.
- Voeg de abrikozenjam toe en verwarm nog kort. Breng de chutney op smaak met zout. Laat afkoelen.
- Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de burgers om en om goudbruin en gaar.
- Rooster eventueel de opengesneden hamburgerbroodjes op een grillplaat.
- Beleg de broodjes met plakjes avocado, wortelrasp, kruidenblaadjes, radijsplakjes en een kipburger. Lepel er wat van de abrikozenchutney over.
Tips!
- Mooi weer? Grill dan de hamburgers en de broodjes op de barbecue!
- Maak kleine versies om tijdens een borrel met vrienden van te genieten!