Gebak
Kaneelcake met bosbessen cheesecake swirl
Bereidingstijd
20 minutenPorties
12 PersonenMoeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Maak het cakebeslag door de suiker en boter romig te kloppen.
- Voeg de eieren daarna één voor één toe, voeg de volgende pas toe als de eerste is opgenomen.
- Het zelfrijzend bakmeel, zout en kaneel kun je tegelijk toevoegen. Gebruik zo veel kaneel als je lekker vindt.
- Mix tot een egaal beslag en stop met mixen zodra de droge ingrediënten zijn opgenomen.
- Maak vervolgens het cheesecake-mengsel.
- Roer in een kommetje de roomkaas, suiker, bloem en het ei door elkaar tot een gladde massa.
- Schep het cakebeslag in een met bakpapier cakevorm.
- Schep daarna het cheesecake-mengsel erbovenop, samen met de bosbessenjam.
- Met een mes roer je vervolgens het cakebeslag, cheesecake-mengsel en de jam door elkaar zodat er mooie swirls ontstaan.
- Bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar.
- Controleer de cake met een prikker. Als er nog iets aan de prikker blijft plakken, kijk dan goed of dit cakebeslag is of het cheesecake-mengsel. Het cheesecake-mengsel zal namelijk altijd een beetje blijven plakken aan de prikker.
Tip!
- De swirls zakken tijdens het bakken niet heel erg naar beneden. Wil je de cheesecake-swirl beter verdeeld door je cake? Giet dan de helft van het cakebeslag in de vorm met de helft van het cheesecake-mengsel en de jam. Voeg daarna de tweede helft van alles toe.