Diner
Italiaanse witte asperge & aardbeien salade
Bereidingstijd
30 minutenPorties
4 PersonenMoeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingswijze
- Breng in een pan ruim water aan de kook en voeg zout toe.
- Schil de asperges en snijd 2 centimeter van de onderkant.
- Blancheer de asperges 6 minuten, laat iets afkoelen en snijd vervolgens over de lengte doormidden.
- Verhit een grillpan en grill de asperges (zonder olie) 2 minuten per kant en snijd in schuine stukken van 4 centimeter.
- Verwarm ondertussen de oven op 180°C, leg de ham op een bakplaat en laat de ham 10 minuten drogen.
- Meng ondertussen de aardbeienjam met olie, azijn en sjalot en breng de dressing op smaak met peper en zout.
- Verdeel de veldsla, asperges en aardbeien over de borden, schenk de dressing er over en garneer met stukjes parmaham.
Tip!
- Laat de asperges alvast schillen op de plek waar je ze koopt. Nog makkelijker!