Header_Indiase_kipspiesjes
Diner

Indiase kipspiesjes

  • Bereidingstijd
    60 minuten
  • Porties
    4 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    Ingredienten_Indiase_kipspiesjes
  2. Week de satéprikkers in water.
  3. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snij samen met de gember fijn. Snipper de sjalot.
  4. Doe de rode peper, de gember en de sjalot met de abrikozenjam in een steelpan. Voeg de azijn en water toe.
  5. Breng het aan de kook en laat ongeveer 30 minuten op laag vuur pruttelen.
  6. Meng ondertussen voor de marinade de curry madras specerijen met de olie.
  7. Snij de kippendijen in blokjes en voeg toe aan de marinade. Laat dit ongeveer 20 minuten afgedekt staan in de koelkast om te marineren.
  8. Hak in de tussentijd de koriander grof en roer door de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Verwarm de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking of rooster ze in een broodrooster.
  10. Rijg het gemarineerde vlees op de satéprikkers.
  11. Verwarm een grillpan en bak de spiesjes op hoog vuur gaar.
  12. Serveer de spiesjes met het naanbrood, de chutney en gekruide yoghurt.

Tip!

  1. Liever iets anders dan kip? Dit recept is ook heerlijk met lamsvlees! Grill de lamsspiesjes op hoog vuur en zorg dat ze rosé blijven.