Jam studio logo

Griekse yoghurt met rabarber-aardbeien compote

Bereidingstijd: 20 min. bereidingstijd
Makkelijk
Door Hero

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • 300 g rabarber in dunne schijfjes
  • 150 g Hero Aardbeienjam
  • 12 st sinaasappel sap en rasp
  • 14 tl kardemompoeder
  • 1 el roomboter
  • 4 takjes munt
  • 8 st aardbeien in partjes
  • 1 handje(s) ongezouten pistachenootjes gepeld
  • 500 g Griekse yoghurt

Keukenapparatuur

  • Steelpan
  • Rasp
  • 4 glazen

Bereidingswijze

Op zoek naar een lekker en verrassend ontbijt? Maak je Griekse yoghurt helemaal af met zelfgemaakte rabarber-aardbeiencompote! Ook lekker als toetje of tussendoortje!

1. Smelt de roomboter in een steelpannetje en fruit hierin de rabarber 2 minuten aan samen met het kardemompoeder.

2. Voeg het sinaasappelsap en de rasp toe, breng aan de kook en laat 5 tot 7 minuten zachtjes sudderen tot de rabarber zacht is.

3. Boeg de aardbeienjam toe, roer goed door en laat afkoelen.

4. Doe een laagje yoghurt in 4 glazen en schep hier een flinke eetlepel compote op.

5. Doe hier weer een laagje yoghurt overheen. Garneer met partjes aardbei, pistachenootjes en blaadjes munt.

Op zoek naar meer heerlijke inspiratie? Kijk snel verder op de Hero Jam Studio! 

Volg ons op Instagram

    Heb jij ook een jam recept?

    Upload jouw recept