Jam studio logo

Gemarineerde kipspiesjes met abrikoos van de BBQ

Bereidingstijd: 35 min. bereidingstijd
1 uur wachttijd
Makkelijk
Door Leuke Recepten

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • 400 g kippendijfilet
  • 12 st abrikoosjes uit pot
  • 12 plakken ontbijtspek
  • 1 st rode paprika
  • 3 el Hero abrikozenjam
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 el azijn
  • 1 snufje chilivlokken

Keukenapparatuur

  • 6 prikkers
  • Barbecue

Bereidingswijze

Yes! Zomer! Gaat de barbecue bij jullie ook aan? Maak dan deze gemarineerde kipspiesjes! Door het spek en de abrikozenjam een heerlijke combi tussen zoet en zout. Serveer de spiesjes met een salade, een stukje brood, schenk een drankje in en geniet!

bbq kipspies

1. Begin met het maken van de marinade.
2. Meng 2 eetlepels abrikozenjam met de azijn, het uitgeperste teentje knoflook en de chilivlokken (naar smaak).
3. Snijd de kip in stukken en voeg toe aan de marinade.Dek het geheel af met folie en laat minimaal een uurtje marineren.

bbq   bbq

4. Laat de abrikoosjes uitlekken en wikkel ze in en plak ontbijtspek.

bbq kipspies

5. Snijd de paprika in grove stukken.
6. Rijg de kip met de omwikkelde abrikoosjes en paprika aan de spiesen.

bbq   bbq

7. Als de BBQ goed warm is (ongeveer 180 graden) leg je de kipspiesjes op het rooster. Bak ze circa 5 minuten en draai ze dan voorzichtig om.
8. Bak alle andere kanten ook mooi bruin en gaar, in totaal ongeveer 15 minuten.
9. Meng 1 eetlepel abrikozenjam met een klein scheutje water en bestrijk de spiesjes nog een keer voor een extra lekkere smaak en glans.

bbq

Tip: Je kunt ook verse, gehalveerde abrikoosjes gebruiken in plaats van de abrikoosjes uit pot.
Tip: Week de prikkers eerst een uur in water om verbranden op de BBQ tegen te gaan.
Tip: Is het weer niet goed genoeg voor de barbecue? Bak deze spiesjes dan in een grillpan!

Dit waanzinnige barbecue recept is geschreven door Sandra van Leuke Recepten.

Volg ons op Instagram

    Heb jij ook een jam recept?

    Upload jouw recept