Header_geitenkaas_dukkah_abrikozenchilidip
Borrel

Geitenkaas met dukkah, abrikozenchilidip en brood

  • Bereidingstijd
    20 minuten
  • Porties
    4 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    Ingredienten_geitenkaas_dukkah_abrikozenchilidip
  2. Rooster de hazelnoten lichtbruin in de oven.
  3. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
  4. Rooster het komijnzaad en korianderzaad in een droge koekenpan tot het lekker gaat geuren.
  5. Vijzel de specerijen. Voeg de hazelnoten toe en vijzel het, maar niet al te fijn. Voeg het sesamzaad, de helft van de chiliflakes en zout naar smaak toe. Dit kruiden-notenmengsel is de dukkah.
  6. Druk de plakjes geitenkaas in de dukkah en leg ze op een plankje of schaal. Doe de jam in een kommetje en strooi hier de overige chiliflakes over. Serveer hier de overige dukkah, het brood en de olijfolie bij.

Tip!

  1. Helemaal gek op bepaalde specerijen? Meng deze dan door de dukkah!