eton mess kerstkrans
Gebak

Eton Mess kerstkrans

  • Bereidingstijd
    30 minuten
  • Porties
    8 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 90˚C.
    eton mess - ingredienten
  2. Maak een mengkom vetvrij met het sap van een halve citroen.
  3. Klop de eiwitten met een snuf zout tot lichte pieken. Schep tijdens het kloppen lepel voor lepel de kristalsuiker, poedersuiker en maïzena bij de eiwitten tot de meringue stevig is en glanst.
  4. Schep m.b.v. twee grote lepels een kerstkrans op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Laat de meringue 3 uur drogen in de oven. Laat de kerstkrans daarna afkoelen in de oven.
  6. Mix in een keukenmachine de aardbeienjam, de helft van de basilicum, gembersiroop, 50 gram frambozen en sap van een halve citroen tot een gladde saus.
  7. Klop de slagroom lobbig en schep er de helft van de aardbeiensaus doorheen.
  8. Verdeel de room over de kerstkrans en decoreer met de rest van de aardbeiensaus.
    eton mess - tussenstap
  9. Garneer de krans met de rest van de frambozen, aardbeien en de basilicumblaadjes.

Tip!

  1. Heb je meringue over? Doe het in een spuitzak en spuit kleine meringuetoefjes. Laat deze meedrogen in de oven en gebruik als garnering op de kerstkrans.

Klassieke Eton Mess maken?

  1. Schep de meringues in quenelles op de met bakpapier beklede bakplaat en laat drogen zoals in het recept. Verkruimel de meringue en meng met de opgeklopte slagroom en de helft van de aardbeiensaus. Schep het mengsel in 8 coupes of glazen en garneer met aardbeien, frambozen, de rest van de aardbeiensaus en de basilicumblaadjes.