Chocolade cakerol met bosvruchten
Gebak

Chocolade cakerol met Bosvruchten

  • Bereidingstijd
    30 minuten
  • Porties
    10 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze botercreme

  1. Begin met het maken van de botercrème.
  2. Zeef de bloem en doe dit met melk in een steelpannetje.
  3. Klop met een garde de bloem door de melk zodat er geen klontjes in zitten.
  4. Zet het pannetje op het vuur en blijf roeren terwijl je het rustig aan de kook brengt. Zodra het kookt, draai je het vuur lager.
  5. Het mengsel wordt nu dikker, na ongeveer 5 minuten is het goed.
  6. Doe het mengsel in een kom en bedek deze met plastic folie. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
  7. Terwijl het mengsel staat af te koelen, klop je in een andere kom de boter en poedersuiker luchtig.
  8. Voeg het vanille extract toe en blijf mengen tot alles is opgenomen.
  9. Als het bloemmengsel goed is afgekoeld, kun je deze toevoegen aan het botermengsel. Klop het mengsel nog 5 minuten goed door en zet de kom nog een half uur in de koelkast.

Cake

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Voeg bloem, maïzena en cacaopoeder samen in een kom en roer even kort door.
  3. In een andere kom klop je de eiwitten met 60 gram van de suiker stijf.
  4. In een derde kom doe je de eidooiers, de resterende 60 gram suiker en de vanillesuiker. Klop tot een schuimig geheel. Voeg dit laatste mengsel toe aan de eiwitten en mix op de laagste stand rustig door elkaar.
  5. Wanneer het bijna is opgenomen, voeg je het bloemmengsel toe. Spatel rustig door het mengsel tot het volledig is opgenomen.
  6. Bekleed een bakplaat van ongeveer 25 x 35 cm met bakpapier en stort hier het beslag op. Verdeel gelijkmatig over het oppervlak.
  7. Bak het biscuit in 12 minuten gaar.
  8. Zodra je het biscuit uit de oven haalt, dek je hem af met een schone theedoek. Zo voorkom je dat hij uitdroogt en dan is deze later makkelijker op te rollen.
  9. Laat het biscuit afkoelen tot hij bijna op kamertemperatuur is.
  10. Wanneer hij bijna afgekoeld is, leg je een vel bakpapier op je werkblad en strooi hier wat suiker overheen.
  11. Stort het biscuit van de bakplaat op je vel bakpapier en verwijder het bakpapiertje waarop je hem hebt gebakken.
  12. Verdeel de bosvruchtenjam over het biscuit, gevolgd door de botercrème. Zorg dat de laag botercrème niet te dik is, zodat je hem nog makkelijk kunt oprollen.
    Chocolade cakerol met bosvruchten
  13. Verdeel gelijkmatig wat rood fruit over de botercrème.
  14. Begin met het oprollen van het biscuit. Start aan de korte kant en gebruik het bakpapier om een beginnetje te maken.
  15. Rol het rustig op en plaats je cakerol daarna gelijk op het bord waarop je hem wilt serveren.
  16. Neem een zeefje en strooi wat cacao over de cakerol.
  17. Vul een spuitzak met stervormige spuitmond met de resterende botercrème en spuit in een zigzaggende beweging de crème op de cakerol.
  18. Decoreer tot slot met het resterende fruit.

Tips!

  1. Goed verpakt, buiten de koelkast, op een koele plek ongeveer 4 dagen houdbaar.
  2. Mocht je de cakerol dus al eerder willen maken, maak alles dan meteen klaar. Zo voorkom je dat het biscuit uitdroogt.
  3. Dit heerlijke kerstrecept is speciaal voor de Hero Jam Studio geschreven door Laura van Laura’s Bakery. Meer inspiratie opdoen voor de feestdagen? Kijk snel verder op de Hero Fruit Studio!