Chiapudding met Minder Zoet bosvruchtenjam_Eindresultaat_header_3840x1400px.jpg
Dessert

Chia pudding met Minder Zoet Bosvruchtenjam

  • Bereidingstijd
    10 minuten
  • Porties
    2 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Blend de kwark, banaan en een theelepel Minder Zoet bosvruchtenjam tot een gladde massa.
    Chiapudding met Minder Zoet bosvruchtenjam_Ingredienten_2400x1200px.jpg
  2. Roer de chiazaadjes erdoor en zet het mengsel minimaal 30 minuten, afgedekt met folie, in de koelkast.
    Chiapudding met Minder Zoet bosvruchtenjam_Bereiding_2400x1200px.jpg
  3. Zet twee glaasjes klaar en schep in elk glaasje een ruime eetlepel granola, of in ieder geval genoeg om de bodem te bedekken.
  4. Schep hierna de chiapudding er op en druk het met een lepel voorzichtig aan tot een egale laag.
  5. Meng twee eetlepels Minder Zoet bosvruchtenjam in een kommetje met ongeveer één eetlepel water.
  6. Verdeel de saus over de glaasjes en strijk het glad.
  7. Je kunt de pudding direct serveren!

Tips!

  1. Je kunt de chiapudding tot een dag bewaren in de koelkast.
  2. Garneer de chiapudding met wat vers fruit voor een extra feestelijk glaasje!