Jam studio logo

Chia pudding met Minder Zoet Bosvruchtenjam

Bereidingstijd: 10 min. bereidingstijd
30 min. wachttijd
Makkelijk
Door Foodie Feest

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • 85 g magere kwark
  • 3 el chiazaad
  • 1 st banaan
  • 3 el granola
  • 3 el Hero Minder Zoet Bosvruchten

Keukenapparatuur

  • Blender
  • Plasticfolie
  • 2 glaasjes

Bereidingswijze

Bij het ontbijt, als toetje of gewoon tussendoor? Deze chiapudding kan altijd! Extra lekker met Minder Zoet bosvruchtenjam…

chia pudding

1. Blend de kwark, banaan en een theelepel Minder Zoet bosvruchtenjam tot een gladde massa.

chia pudding

2. Roer de chiazaadjes erdoor en zet het mengsel minimaal 30 minuten, afgedekt met folie, in de koelkast.

3. Zet twee glaasjes klaar en schep in elk glaasje een ruime eetlepel granola, of in ieder geval genoeg om de bodem te bedekken.

4. Schep hierna de chiapudding er op en druk het met een lepel voorzichtig aan tot een egale laag.

5. Meng twee eetlepels Minder Zoet bosvruchtenjam in een kommetje met ongeveer één eetlepel water.

6. Verdeel de saus over de glaasjes en strijk het glad.

7. Je kunt de pudding direct serveren!

chia pudding

Tip: Je kunt de chiapudding tot een dag bewaren in de koelkast.

Tip: Garneer de chiapudding met wat vers fruit voor een extra feestelijk glaasje!

Dit fantastische recept is speciaal voor de Hero Jam Studio geschreven door Jessica van Foodie Feest.

Volg ons op Instagram

    Heb jij ook een jam recept?

    Upload jouw recept