Header_cheesecake_met_notenbodem
Dessert

Cheesecake met notenbodem en frambozen

  • Bereidingstijd
    45 minuten
  • Porties
    8 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze notenbodem

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
    Ingredienten_cheesecake_met_notenbodem
  2. Begin met het maken van de notenbodem. Doe hiervoor alle ingrediënten in de keukenmachine.
  3. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat boter.
  4. Schep het notenmengsel in de springvorm en stamp goed vast met de onderkant van een lepel.
    Bereiding_cheesecake_met_notenbodem
  5. Zet de bodem voor ongeveer 10-15 minuten in de oven en laat daarna helemaal afkoelen.

Eerste laag:

  1. Meng de roomkaas, kwark en honing door elkaar. Verwarm een steelpannetje en roer hierin de agar agar met het citroensap en een eetlepel water. Kook dit ongeveer 2 minuten.
  2. Schenk het roomkaas mengsel hier doorheen en haal het pannetje van het vuur.
  3. Giet het mengsel over de afgekoelde bodem en zet in de koelkast om op te stijven.

Tweede laag:

  1. Verwarm een steelpannetje en roer hierin de agar agar met het citroensap en een eetlepel water. Kook dit ongeveer 2 minuten.
  2. Doe er 1 eetlepel jam bij en roer goed door elkaar. Voeg nu ook de rest van de jam toe en haal het pannetje van het vuur.
  3. Giet het mengsel nu over de roomkaas-laag en zet weer terug in de koelkast.

Derde laag:

  1. Maak de derde laag op dezelfde manier als de eerste.
  2. Giet het mengsel over de jam-laag en zet nu minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  3. Maak de cheesecake af met wat vers fruit en fijngehakte noten.

Tips!

  1. Bewaar de cheesecake in de koelkast zodat deze stevig blijft.
  2. Je kunt in plaats van agar agar ook gelatineblaadjes gebruiken.
  3. Dit fantastische recept is speciaal voor de Hero Jam Studio geschreven door Beau van Beau Bewust.