Jam studio logo

Carrot cake

Bereidingstijd: 15 min. bereidingstijd
40 min. wachttijd
Gemiddeld
Door Oh My Pie

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • Basisbeslag
  • 200 g wortel
  • 20 g ahornsiroop
  • 100 g (glutenvrij) havermeel
  • 75 g amandelmeel
  • 2 st eieren
  • 1 el speculaaskruiden
  • 1 tl kaneel
  • 1 zakje(s) bakpoeder
  • 100 g rozijnen
  • 2 el Hero Gemberjam
  • Kokosslagroom
  • 1 blikje(s) kokosmelk (24 uur gekoeld in de koelkast)
  • 1 el ahornsiroop
  • 30 g pistachenoten crunch
  • 1 st limoen

Keukenapparatuur

  • Springvorm 18 cm
  • Bakpapier
  • Keukenmachine
  • Spatel
  • Spuitzak met spuitmondje

Bereidingswijze

Wauw! Carrot cake met een feestelijk tintje! Een smeuïge cake met speculaaskruiden, kaneel en gemberjam. Dit wil je proeven!

carrot cake

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met kokosolie.

2. Snijd de wortels in stukjes en maal deze fijn met een keukenmachine samen met de ahornsiroop, melen, kokosmelk, eieren, speculaaskruiden, kaneel, zeezout en het bakpoeder.

3. Schenk het beslag in de springvorm.

4. Spatel hier eerst de rozijnen doorheen en als laatste de gemberjam.

carrot cake

5. Schuif de springvorm de oven in voor ongeveer 40 minuten. Wanneer de cake goudbruin kleurt, is deze klaar. Laat hem daarna afkoelen.

6. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de kokosslagroom.

7. Open het blikje kokosmelk voorzichtig en schep de crème uit het blikje. Zorg ervoor dat je geen kokoswater mee schept.

8. Klop de kokosslagroom en maak mooie toeven op de afgekoelde carrot cake met de spuitzak.

9. Strooi als laatste de crunch van pistachenoten en de limoenrasp over de taart.

linksrechts

 

Tip: Je kunt de carrot cake maximaal 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Je kunt de cake ook invriezen, maar dan zonder frosting.

Dit fantastische recept is speciaal voor de Hero Jam Studio geschreven door Marike van Oh My Pie.

Volg ons op Instagram

    Heb jij ook een jam recept?

    Upload jouw recept