Jam studio logo

Carpaccio bonbons

Bereidingstijd: 30 min. bereidingstijd
3 uur wachttijd
Gemiddeld
Door Hero

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • 360 g carpaccio
  • 100 g feta
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 blaadje(s) gelatine
  • 50 ml melk
  • 1 snufje peper en zout
  • 100 g geroosterde rode paprika fijngehakt
  • 5 el Hero Frambozenjam
  • 3 takjes oregano fijngehakt
  • 1 st rode ui gesnipperd
  • 50 g Parmezaanse kaas geraspt
  • 40 g rucola
  • 25 g geroosterde pijnboompitten
  • 1 el olijfolie

Keukenapparatuur

  • Plasticfolie
  • Steelpan
  • Keukenmachine
  • Koffiekopje

Bereidingswijze

Wat een feestelijk voorgerecht! Deze carpaccio bonbons zijn gevuld met feta mousse en frambozensaus. Makkelijk vooraf te maken en succes gegarandeerd!

Carpaccio bonbons

1. Laat de gelatine weken in koud water.

2. Verwarm de melk en los de gelatine erin op.

3. Hak de feta in een keukenmachine tot een fijne puree en meng met de melk en de Griekse yoghurt.

4. Fruit de rode ui 1 minuut aan in de olijfolie.

5. Voeg de oregano en geroosterde paprika toe en bak nog 3 minuten mee.

6. Voeg de frambozenjam toe. Laat dit zachtjes tot half volume inkoken en laat daarna afkoelen.

7. Leg 60 gram carpaccio (ongeveer een half pakje) op plasticfolie en duw voorzichtig, met de folie aan de onderkant, in een koffiekopje.

8. Schep er een lepel frambozensaus in en 3 eetlepels fetamousse.

Carpaccio bonbons

9. Leg er nog 30 gram carpaccio bovenop, draai voorzichtig de folie dicht en haal het pakketje uit het koffiekopje.

10. Laat het ongeveer 3 uur opstijven in de koelkast.

11. Serveer de carpaccio bonbon op een bedje van rucola en garneer met een scheutje olijfolie, pijnboompitten en versgeraspte Parmezaanse kaas.

Carpaccio bonbons 

Tip: Haal de carpaccio bonbons een half uur voor het serveren uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.

Volg ons op Instagram

    Heb jij ook een jam recept?

    Upload jouw recept