Diner
Carpaccio bonbons
Bereidingstijd
30 minutenPorties
4 PersonenMoeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingswijze
- Laat de gelatine weken in koud water.
- Verwarm de melk en los de gelatine erin op.
- Hak de feta in een keukenmachine tot een fijne puree en meng met de melk en de Griekse yoghurt.
- Fruit de rode ui 1 minuut aan in de olijfolie.
- Voeg de oregano en geroosterde paprika toe en bak nog 3 minuten mee.
- Voeg de frambozenjam toe. Laat dit zachtjes tot half volume inkoken en laat daarna afkoelen.
- Leg 60 gram carpaccio (ongeveer een half pakje) op plasticfolie en duw voorzichtig, met de folie aan de onderkant, in een koffiekopje.
- Schep er een lepel frambozensaus in en 3 eetlepels fetamousse.
- Leg er nog 30 gram carpaccio bovenop, draai voorzichtig de folie dicht en haal het pakketje uit het koffiekopje.
- Laat het ongeveer 3 uur opstijven in de koelkast.
- Serveer de carpaccio bonbon op een bedje van rucola en garneer met een scheutje olijfolie, pijnboompitten en versgeraspte Parmezaanse kaas.
Tip!
- Haal de carpaccio bonbons een half uur voor het serveren uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.