Dessert
Cakerol met aardbeienjam
Bereidingstijd
50 minutenPorties
10 PersonenMoeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Bekleed de bakplaat of vorm met bakpapier.
- Breek de eieren in een kom en mix deze 3 minuten luchtig.
- Voeg de kristalsuiker toe en mix nog 2 minuten door tot het mengsel wat dikker wordt.
- Voeg dan de zonnebloemolie, het snufje zout en vanille aroma toe en mix er doorheen.
- Meng de bloem met het bakpoeder en voeg toe, mix nog een keer kort maar goed door.
- Giet het beslag op de bakplaat met bakpapier. Smeer het met een spatel egaal uit.
- Zet de bakplaat 12 minuten in de oven tot hij iets bruin kleurt en gaar is.
- Leg ondertussen een schone theedoek klaar en bestrooi deze met een flinke laag poedersuiker.
- Kiep de bakplaat om op de theedoek direct nadat hij de oven uit is gekomen.
- Verwijder het bakpapier en rol de plak cake via de korte zijde op in de theedoek. Laat deze afkoelen (ca. 2 uur)
- Ga ondertussen verder met de vulling.
- Mix de mascarpone los in een kom.
- Voeg de slagroom en de Klop Fix toe en mix het mengsel stijf.
- Rol de cakerol heel voorzichtig (na het afkoelen) stukje voor stukje af en leg op een stuk folie.
- Probeer hem niet te plat te drukken, anders kan hij scheuren.
- Besmeer met een flinke laag jam.
- Smeer dan de mascarpone er over.
- Doe telkens een flinke dot room er op en smeer dit uit om te voorkomen dat hij mengt met de jam.
- Rol hem dan voorzichtig op met behulp van de folie. Druk niet te hard anders druk je de vulling er uit.
- Wikkel de gehele rol in folie en laat ca. 2 uur (of een hele nacht) opstijven in de koelkast.
- Wikkel de cakerol uit de folie.
- Snijd de zijkanten er af met een scherp gekarteld mes zodat je een mooie, rechte zijkant hebt.
- Doe het mascarponemengsel in een spuitzak.
- Trek strakke lijnen over de cakerol en begin bij voorkeur in het midden.
- Decoreer de cakerol vervolgens naar wens.
Tips!
- Bewaar de cakerol als hij af is in de koelkast, maximaal 3 dagen. Dek af om uitdroging te voorkomen.
- Je kunt de cake ook vullen met andere smaken jam of klein gesneden vers fruit.
- Op de website van Leuke Recepten vind je 7 gouden tips voor de perfecte cakerol!