Header_Brioche-brood-met-framboos_3840x1400.jpg
Ontbijt

Brioche brood met Hero frambozenjam

  • Bereidingstijd
    15 minuten
  • Porties
    8 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Moeilijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Zorg dat de melk lauwwarm is. Dit kun je makkelijk even opwarmen in de magnetron.
    Ingredienten_Brioche-brood-met-framboos_2400x1200.jpg
  2. Voeg de gist bij de melk, roer het door en zet het even weg. Het mengsel begint vanzelf te borrelen.
  3. Doe de bloem, honing, het zout en het ei in de mengkom van je keukenmachine (of in een andere kom bij het gebruik van een mixer).
  4. Voeg de melk toe en kneed er een soepel deeg van.
  5. Voeg nu beetje bij beetje de zachte boter toe. Het deeg kan wat plakkerig aanvoelen. Hoe langer je kneed, hoe beter het wordt.
  6. Stort het deeg op een met zonnebloemolie ingevet werkblad. Je kunt ook bloem gebruiken, maar dan neemt het deeg de bloem op en wordt het steviger van structuur.
  7. Vet je handen in met wat olie en kneed het deeg na, totdat het zich tot een plakkerige bal vormt. Als je het deeg uit elkaar trekt, moet er een soort vliesje ontstaan.
  8. Vet een kom in met een beetje olie en stort hier het deeg in. Laat het ongeveer 45 minuten rijzen onder een natte theedoek. Het deeg moet zich ongeveer in volume verdubbelen.
  9. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  10. Stort het deeg op de plaat en druk de lucht eruit. Vorm er met je handen of met een deegroller een grote rechthoek van.
    Bereiding_Brioche-brood-met-framboos_2400x1200.jpg
  11. Bestrijk het deeg met de frambozenjam en rol hem voorzichtig op in de lengte.
  12. Snijd de rol in de lengte doormidden en maak er een soort vlecht van. Druk de uiteindes goed aan en leg het brood in een bakblik.
  13. Laat het gevlochten brood nogmaals 45 minuten rijzen onder een natte theedoek.
  14. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden Celsius (hetelucht). Bak het brioche brood met frambozenjam na het rijzen in ongeveer 30 minuten af in de voorverwarmde oven.

Tip!

  1. serveer het brioche brood met roomboter of met mascarpone, verse framboosjes en eventueel een drizzle honing!