Borrel
Brie-bacon croissanthapjes
Bereidingstijd
20 minutenPorties
18 PersonenMoeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rol het croissantdeeg uit en snijd langs de stippellijnen in 6 delen.
- Verdeel ieder stuk deeg in 3 ongeveer gelijke delen.
- Leg op ieder plakje deeg een stukje bacon, gevolgd door een blokje brie.
- Schep er een halve theelepel abrikozenjam op en maak het af met wat pistachenootjes.
- Vouw de croissantjes dicht.
- Om te zorgen dat ze niet leeglopen in de oven, knijp je de randjes stevig dicht.
- Leg de croissanthapjes om een met bakpapier beklede bakplaat.
- Kluts een eitje en smeer hier de hapjes mee in.
- Bestrooi tot slot met wat pistachenootjes.
- Bak de hapjes in 10 tot 12 minuten goudbruin.
Tip!
- De hapjes zijn het lekkerst om ze gelijk (warm) op te eten, maar je kunt ze afgedekt in de koelkast nog 2 tot 3 dagen bewaren.