Jam studio logo

Brie-bacon croissanthapjes

Bereidingstijd: 20 min. bereidingstijd
10 min. wachttijd
Makkelijk
Door Laura’s bakery

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • 1 blikje(s) croissantdeeg
  • 8 plakken bacon
  • 120 g brie
  • 6 el Hero abrikozenjam
  • 1 handje(s) pistachenootjes fijngehakt
  • 1 st ei

Keukenapparatuur

  • Bakpapier

Bereidingswijze

Verrassend makkelijk en lekker! Luchtig deeg gevuld met abrikozenjam, bacon, brie en pistachenootjes. Laat die borrelhapjes maar komen!

1. Verwarm de oven voor op 200°C.

2. Rol het croissantdeeg uit en snijd langs de stippellijnen in 6 delen.

3. Verdeel ieder stuk deeg in 3 ongeveer gelijke delen.

4. Leg op ieder plakje deeg een stukje bacon, gevolgd door een blokje brie.

5. Schep er een halve theelepel abrikozenjam op en maak het af met wat pistachenootjes.

6. Vouw de croissantjes dicht.

7. Om te zorgen dat ze niet leeglopen in de oven, knijp je de randjes stevig dicht.

8. Leg de croissanthapjes om een met bakpapier beklede bakplaat.

9. Kluts een eitje en smeer hier de hapjes mee in.

10. Bestrooi tot slot met wat pistachenootjes.

11. Bak de hapjes in 10 tot 12 minuten goudbruin.

Tip: De hapjes zijn het lekkerst om ze gelijk (warm) op te eten, maar je kunt ze afgedekt in de koelkast nog 2 tot 3 dagen bewaren.

Dit heerlijke recept is geschreven door Laura van Laura’s Bakery

Nog meer heerlijke borrel inspiratie opdoen? Kijk nog even rond op de Hero Jam Studio!

 

Volg ons op Instagram

    Heb jij ook een jam recept?

    Upload jouw recept