Jam studio logo

Bosbessen cheesecake wentelteefjes

Bereidingstijd: 20 min. bereidingstijd
Makkelijk
Door Laura’s bakery

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • Wentelteefjes
  • 6 sneetje(s) (wit) brood
  • 250 ml melk
  • 2 st eieren
  • 1 el vanillesuiker
  • 2 tl kaneel
  • 1 klein beetje boter om mee te bakken
  • Vulling
  • 1 potje Hero Bosbessenjam
  • 100 g roomkaas
  • 3 tl vanillesuiker
  • 1 tl citroensap

Keukenapparatuur

  • Deegroller
  • Koekenpan

Bereidingswijze

Wat een combinatie… Cheesecake én wentelteefjes! Probeer je nog maar eens in te houden als je gaat voor deze bosbessen cheesecake wentelteefjes. Een knapperige buitenkant en een onweerstaanbare vulling van roomkaas en bosbessenjam!

1. Snijd de korstjes van de sneetjes brood af, maar gooi ze niet weg. Die kun je later nog gebruiken.

2. Klop in een diep bord de melk, eieren, vanillesuiker en kaneel door elkaar.

3. In een kommetje roer je de roomkaas, vanillesuiker en citroensap door elkaar.

4. Gebruik een deegroller om de sneetjes brood wat platter te drukken. Zo kun je ze makkelijker vullen en oprollen.

5. Verdeel het roomkaasmengsel over de sneetjes brood, gevolgd door ongeveer 1,5 tot 2 theelepels bosbessenjam per wentelteefje.

6. Rol het wentelteefje losjes op en wentel in het melkmengsel om, tot dit goed in het brood is getrokken.

7. Leg het wentelteefje apart met de ‘naad’ naar beneden en doe hetzelfde bij de rest.

8. Verhit wat boter in een pan en bak de wentelteefjes rondom goudbruin.

9. Serveer ze gelijk, dan zijn ze het lekkerst! 

Tip: Leg alle korstjes van het brood in de rest van het melkmengsel. Zodra ze het hebben opgenomen, bak je er ook wentelteefjes van. 

Tip: Bewaar de korstjes in een afgesloten bakje in de koelkast en bak ze de volgende ochtend in de pan! Een heerlijk ontbijt is gegarandeerd!
 
Dit heerlijke recept is speciaal voor de Hero Jam Studio geschreven door Laura van Laura’s Bakery.

Volg ons op Instagram

    Heb jij ook een jam recept?

    Upload jouw recept