Ontbijt
Bosbessen cheesecake wentelteefjes
Bereidingstijd
20 minutenPorties
6 PersonenMoeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingswijze
- Snijd de korstjes van de sneetjes brood af, maar gooi ze niet weg. Die kun je later nog gebruiken.
- Klop in een diep bord de melk, eieren, vanillesuiker en kaneel door elkaar.
- In een kommetje roer je de roomkaas, vanillesuiker en citroensap door elkaar.
- Gebruik een deegroller om de sneetjes brood wat platter te drukken. Zo kun je ze makkelijker vullen en oprollen.
- Verdeel het roomkaasmengsel over de sneetjes brood, gevolgd door ongeveer 1,5 tot 2 theelepels bosbessenjam per wentelteefje.
- Rol het wentelteefje losjes op en wentel in het melkmengsel om, tot dit goed in het brood is getrokken.
- Leg het wentelteefje apart met de ‘naad’ naar beneden en doe hetzelfde bij de rest.
- Verhit wat boter in een pan en bak de wentelteefjes rondom goudbruin.
- Serveer ze gelijk, dan zijn ze het lekkerst!
Tips
- Leg alle korstjes van het brood in de rest van het melkmengsel. Zodra ze het hebben opgenomen, bak je er ook wentelteefjes van.
- Bewaar de korstjes in een afgesloten bakje in de koelkast en bak ze de volgende ochtend in de pan! Een heerlijk ontbijt is gegarandeerd!
- Dit heerlijke recept is speciaal voor de Hero Jam Studio geschreven door Laura van Laura’s Bakery.