Header_Biefstuk met Hero bosbessensaus
Diner

Biefstuk met bosbessenjus

  • Bereidingstijd
    45 minuten
  • Porties
    4 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Begin met het maken van de bosbessenjus. Verhit de boter in een steelpannetje en bak hierin de sjalotjes op laag vuur tot ze zacht zijn, maar nog niet verkleurd.
  2. Ris de blaadjes van de takjes tijm, hak deze fijn en voeg samen met de knoflook toe en bak nog twee minuten mee.
  3. Voeg de wijn, steranijs en kaneel toe, breng aan de kook en laat tot de helft ink
  4. Voeg de bosbessenjam toe en laat nog 10 minuten op zacht vuur trekken.
    Bereiding_Biefstuk met Hero bosbessensaus
  5. Haal de pan van het vuur en haal de steranijs en kaneel eruit. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Ga verder met de rest van het gerecht. Verwarm de oven voor op 200°C.
  7. Haal de biefstuk uit de koelkast, leg deze op een bord en laat alvast op kamertemperatuur komen.
  8. Schil de zoete aardappelen snijd deze in blokjes van 1 x 1 cm.
  9. Meng de zoete aardappel blokjes met olijfolie, peper en zout en plaats deze op een grote ovenschaal in de oven voor ca. 20 minuten tot de aardappelblokjes zacht en goudbruin zijn.
  10. Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes.
  11. Verhit boter en olie in een grote koekenpan en bak hierin de biefstuk tot de gewenste gaarheid.
  12. Haal de biefstuk uit de pan, verpak ze per stuk in aluminium folie en laat rusten, maar laat de pan op het vuur staan.
  13. Voeg de champignons toe aan de pan en bak in 6 minuten goudbruin.
  14. Serveer de biefstuk met de champignons, rucola, zoete aardappel en bosbessensaus.

Tips!

  1. De saus warm? Zet de pan dan nog even op het vuur terwijl de champignons bakken. Eet smakelijk!
  2. Maak de saus eerder op de dag, zo spaar je ’s avonds wat tijd!