Bananencake met witte chocolade en frambozen_eindresultaat_384
Gebak

Bananencake met witte chocolade en frambozen

  • Bereidingstijd
    10 minuten
  • Porties
    10 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Week de dadels ca. 10 minuten in heet water en dep droog. Verwarm de oven voor op 175°C en vet de cakevorm in met wat kokosolie of roomboter.
    Bananencake met witte chocolade en frambozen_Ingredienten_2400x1200px.jpg
  2. Doe de dadels samen met de bananen en kwark in de keukenmachine en mix goed door elkaar. Voeg, al mixend, één voor één de eieren toe.
    Bananencake met witte chocolade en frambozen_bereiding_2400x1200px.jpg
  3. Voeg het speltmeel, de havermout, kaneel een snufje zout en het bakpoeder toe. Mix alles goed door elkaar.
  4. Hak de walnoten fijn en spatel deze door het beslag. Bewaar wat grof gehakte noten als topping.
  5. Giet de helft van het beslag in de cakevorm en bedek in het midden met de jam. Giet de rest van het beslag erover.
  6. Zet de cake voor ca. 40 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake hierna helemaal afkoelen.

Topping

  1. Terwijl de cake staat af te koelen, kun je de topping maken. Smelt de witte chocolade au bain-marie.
  2. Haal de cake, wanneer deze goed is afgekoeld, uit de cakevorm. Druppel de chocolade met een zigzag beweging over de cake en maak af met wat verse frambozen en walnoten.

* Zelf havermeel maken?

  1. Simpel! Weeg de hoeveelheid havermout af die je nodig hebt. Maal of blend het tot het helemaal fijn is en de havervlokken eruit zien als echt meel.