Gebak
Bananencake met witte chocolade en frambozen
Bereidingstijd
10 minutenPorties
10 PersonenMoeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingswijze
- Week de dadels ca. 10 minuten in heet water en dep droog. Verwarm de oven voor op 175°C en vet de cakevorm in met wat kokosolie of roomboter.
- Doe de dadels samen met de bananen en kwark in de keukenmachine en mix goed door elkaar. Voeg, al mixend, één voor één de eieren toe.
- Voeg het speltmeel, de havermout, kaneel een snufje zout en het bakpoeder toe. Mix alles goed door elkaar.
- Hak de walnoten fijn en spatel deze door het beslag. Bewaar wat grof gehakte noten als topping.
- Giet de helft van het beslag in de cakevorm en bedek in het midden met de jam. Giet de rest van het beslag erover.
- Zet de cake voor ca. 40 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake hierna helemaal afkoelen.
Topping
- Terwijl de cake staat af te koelen, kun je de topping maken. Smelt de witte chocolade au bain-marie.
- Haal de cake, wanneer deze goed is afgekoeld, uit de cakevorm. Druppel de chocolade met een zigzag beweging over de cake en maak af met wat verse frambozen en walnoten.
* Zelf havermeel maken?
- Simpel! Weeg de hoeveelheid havermout af die je nodig hebt. Maal of blend het tot het helemaal fijn is en de havervlokken eruit zien als echt meel.