Jam studio logo

Bananenbrood met bosbessenjam

Bereidingstijd: 20 min. bereidingstijd
30 min. wachttijd
Gemiddeld
Door Hero

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • 50 g Hero Bosbessenjam
  • 3 st bananen
  • 3 st eieren
  • 75 g amandelmeel
  • 7 g bakpoeder
  • 1 el ahornsiroop
  • 100 g blauwe bessen
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 st kokosolie of boter (om in te vetten)
  • 250 g kwark
  • 50 g blauwe bessen (om te garneren)
  • 75 g havermout

Keukenapparatuur

  • Keukenmachine
  • Mixer
  • Cakevorm
  • Satéprikker

Bereidingswijze

Een verrassende twist aan bananenbrood! Lekker als ontbijt, als tussendoortje, bij de lunch… 

1. Verwarm de oven voor op 175°C. 

2. Vermaal de havermout tot havermeel in een keukenmachine en zet apart.

3. Doe de bananen in de keukenmachine en maal ze fijn tot een puree en zet apart.

4. Klop de eieren luchtig met een mixer. 

5. Voeg het eimengsel toe aan de bananenpuree. 

6. Spatel het havermoutmeel, amandelmeel, bakpoeder en de ahornsiroop door het mengsel.

7. Was de blauwe bessen en roer ze door het beslag, samen met de bosbessenjam.

8. Voeg ook de kaneel toe aan het beslag en eventueel een snufje zout.

9. Vet een cakevorm in en giet het beslag in de vorm.

10. Bak het bananenbrood in 30 tot 40 minuten gaar in de oven. Zodra er een satéprikker schoon uit het midden van de cake komt, is het baksel klaar.

11. Garneer met wat kwark en blauwe bessen. 

Tip: Gebruik rijpe bananen, daar zit meer smaak aan.

 

 

Volg ons op Instagram

    Heb jij ook een jam recept?

    Upload jouw recept