Gebak
Bananenbrood met bosbessenjam
Bereidingstijd
20 minutenPorties
12 PersonenMoeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Vermaal de havermout tot havermeel in een keukenmachine en zet apart.
- Doe de bananen in de keukenmachine en maal ze fijn tot een puree en zet apart.
- Klop de eieren luchtig met een mixer.
- Voeg het eimengsel toe aan de bananenpuree.
- Spatel het havermoutmeel, amandelmeel, bakpoeder en de ahornsiroop door het mengsel.
- Was de blauwe bessen en roer ze door het beslag, samen met de bosbessenjam.
- Voeg ook de kaneel toe aan het beslag en eventueel een snufje zout.
- Vet een cakevorm in en giet het beslag in de vorm.
- Bak het bananenbrood in 30 tot 40 minuten gaar in de oven. Zodra er een satéprikker schoon uit het midden van de cake komt, is het baksel klaar.
- Garneer met wat kwark en blauwe bessen.
Tip!
- Gebruik rijpe bananen, daar zit meer smaak aan.