Jam studio logo

Bananenbrood met bosbessenjam

Bereidingstijd: 20 min. bereidingstijd
25 min. wachttijd
Makkelijk
Door Foodness

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • 50 g Hero Bosbessenjam
  • 100 g blauwe bessen
  • 3 st banaan
  • 75 g havermout
  • 75 g amandelmeel
  • 3 st eieren
  • 1 el ahornsiroop
  • 7 g bakpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder

Keukenapparatuur

  • staafmixer of blender
  • cakevorm

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

2. Vermaal de havermout tot havermeel in een keukenmachine. Als je die niet hebt kun je ook een staafmixer of blender gebruiken. Houd het havermeel even apart in een bakje.

3. Doe de drie bananen in de keukenmachine, blender of gebruik de staafmixer en maal ze fijn tot een puree.

 

4. Klop de eieren luchtig met een mixer. Hoe luchtiger je de eieren klopt, hoe luchtiger je cake wordt!

5. Voeg het ei-mengsel toe aan de bananenpuree. Voeg aan dit mengsel ook het havermoutmeel, het amandelmeel en het bakpoeder toe.

6. Was de blauwe bessen en roer ze door het beslag, samen met de bosbessenjam.

7. Voeg ook de kaneel toe aan het beslag en eventueel een snufje zout.

8. Vet een cakevorm in met kokosolie of boter en giet het beslag in de vorm. Bak het bananenbrood met bosbessen in 25-30 minuten gaar in de oven. Zodra een satéprikker schoon uit het midden van de cake komt, is je baksel klaar.

9. Garneer eventueel met wat kwark die je los roert met een extra eetlepel bosbessenjam.

 

Eet smakelijk!

Ik gebruik 75 gram amandelmeel en 75 gram havermeel in deze cake, maar je kunt ook 150 gram van één van de twee gebruiken. Zelf vind ik de combinatie het lekkerst; amandelmeel geeft een iets smeuïger resultaat dan puur havermeel. Oh, havermeel is trouwens gewoon fijn gemalen havermout; dat kun je eventueel zelf doen met een staafmixer of in een blender!

 

 

Ben je benieuwd naar meer van dit soort lekkere recepten van Foodness? Neem dan eens een kijkje op haar website.

Volg ons op Instagram

    Heb jij ook een jam recept?

    Upload jouw recept