Jam studio logo

Baked oats

Bereidingstijd: 10 min. bereidingstijd
20 min. wachttijd
Makkelijk
Door FoodLies

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • Pancake
  • 90 g havervlokken
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 st appel
  • 120 ml halfvolle melk
  • 2 el Hero Minder Zoet Abrikozenjam
  • 20 g honing
  • 1 st ei
  • 1 beetje boter om in te vetten
  • Toppings
  • 4 el Griekse yoghurt (2% vet)
  • 1 takjes munt
  • 2 el Hero Minder Zoet Abrikozenjam

Keukenapparatuur

  • Ovenschaal
  • Mengkom

Bereidingswijze

Toe aan een ander ontbijt met havermout? Ga voor deze gebakken havermout met appel en Minder Zoet Abrikozenjam!

Baked Oats

1. Verwarm de oven voor op 175°C.

2. Meng de havervlokken, kaneel, bakpoeder en een snufje zout in een kom.

3. Schil de appel en snijd in kleine blokjes.

Baked Oats

4. Meng de melk, Minder Zoet abrikozenjam, appel, honing en het ei door de havervlokken heen.

5. Vet een kleine ovenschaal in met wat boter en giet het beslag er in.

6. Bak in 20 tot 25 minuten gaar en goudbruin.

7. Serveer de gebakken havermout met wat extra Minder Zoet abrikozenjam, de Griekse yoghurt en garneer met wat munt.

Baked Oats

Tip: Extra lekker als het nog warm is!

Dit fantastische recept is speciaal voor de Hero Jam Studio geschreven door Lisa van FoodLies.  

Volg ons op Instagram

    Heb jij ook een jam recept?

    Upload jouw recept