Jam studio logo

Aziatische toast

Bereidingstijd: 15 min. bereidingstijd
Makkelijk
Door Hero

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • 4 sneetje(s) witbrood
  • 4 el Hero Minder Zoet Abrikozenjam
  • 2 cm verse gember
  • 1 el limoen
  • 14 st komkommer
  • 2 stengels bosui
  • 2 ons gehakte pinda's
  • 2 el srirachasaus
  • 4 takjes koriander

Keukenapparatuur

  • Broodrooster

Bereidingswijze

Hartig, zoet, pittig: deze Aziatische toast heeft het allemaal! De pindakaas smaakt heerlijk bij de Minder Zoet abrikozenjam en gember. Een verrassende smaakexplosie op toast!

1. Rooster het brood goudbruin in een broodrooster (of 6 minuten in de oven op 180˚C).
 
2. Meng de Minder Zoet abrikozenjam met de geraspte gember en de helft van het limoensap.
 
Hero Aziatische toast
 
3. Besmeer het brood eerst met de pindakaas en vervolgens voorzichtig met het abrikozenmengsel.
Hero Aziaitische toast
 
4. Verdeel de komkommer, bosui en gehakte pinda’s over het brood en schenk er vervolgens naar smaak srirachasaus overheen.
 
5. Garneer met koriander en/of munt en desgewenst een beetje extra limoensap.
 
Hero Aziatisiche toast
 
Tip: Niet te pittig? Meng dan wat srirachasaus door het abrikozenmengsel in plaats van het er overheen te schenken. Ook lekker!
 

Volg ons op Instagram

    Heb jij ook een jam recept?

    Upload jouw recept