appeltaart_ananas_gember_header
Gebak

Appeltaart met ananas en gemberjam

  • Bereidingstijd
    30 minuten
  • Porties
    8 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    appeltaart_ananas_gember_ingredienten
  2. Mix de boter, het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, vanillesuiker, een snufje zout en de helft van het ei tot een egaal deeg.
  3. Is het erg plakkerig, voeg dan nog een beetje bakmeel toe. Is het erg droog, gebruik dan juist nog een beetje boter of ei.
  4. Wikkel het deeg in folie en leg zo lang in de koelkast.
  5. Schil ondertussen de appels en snijd in blokjes.
  6. Meng in een kom met de blokjes ananas, 25 gram suiker, een snuf kaneel, 1 eetlepel gemberjam, 3 eetlepels bloem en 1 eetlepel citroensap.
    appeltaart_ananas_gember_bereiding
  7. Leg het bakpapier op de bodem van de springvorm en doe de rand hierop en klik vast. Verwijder het overige papier aan de zijkanten en vet de hele springvorm in met boter.
  8. Neem ongeveer 2/3 deel van het deeg en rol uit met een deegroller. Gebruik hiervoor eventueel wat bloem of bakmeel om plakken tegen te gaan.
  9. Bekleed de vorm hiermee. Gaat dit niet zo handig? Druk dan met je vingers het deeg uit in de vorm tot de hele bodem en de zijkanten bedekt zijn met een laagje deeg.
  10. Verdeel het paneermeel over de bodem.
  11. Verdeel nu het appelmengsel over de bodem en druk iets aan. Rol het overige deeg uit en snijd hier repen van. Leg deze kruislings over de taart en druk de uiteinden vast aan de rand van de taart.
  12. Bestrijk de bovenkant met het overgebleven ei.
  13. Bak de appeltaart in ongeveer 60 minuten gaar en mooi goudbruin.
  14. Bestrijk de bovenzijde vlak nadat hij uit de oven komt met gemberjam.
  15. Laat de taart grotendeels afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

Tips!

  1. Lekker met een toef slagroom!
  2. Dit heerlijke recept is speciaal voor de Hero Jam Studio geschreven door Sandra van Leuke Recepten.