Header_appel_abrikozen_flappen
Gebak

Appel abrikozen flappen met een crunch van noten

  • Bereidingstijd
    15 minuten
  • Porties
    10 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    Ingredienten_appel_abrikozen_flappen
  2. Verdeel de bladerdeegvellen over een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
  4. Bestrooi de blokjes met de suiker en kaneel. Schep vervolgens de Minder Zoet Abrikozenjam en fijngehakte noten erbij en meng alles goed door elkaar.
  5. Verdeel het appelmengsel over de bladerdeegvellen.
    Bereiding_appel_abrikozen_flappen
  6. Vouw de punten naar elkaar toe, zodat er een driehoek ontstaat en druk de randen goed aan.
  7. Bestrijk de bovenkant van de appelflappen met het losgeklopte ei en strooi er wat extra suiker overheen.
  8. Bak de appelflappen in circa 15 tot 20 minuten goudbruin.

Tips!

  1. Zin in wat meer variatie? Voeg 50 gram rozijnen toe aan het appelmengsel!
  2. Je kunt de helft van de suiker vervangen door vanillesuiker. Weer eens wat anders!
  3. Heb je vulling over? Geen probleem! De vulling is ook heerlijk om zo op te eten! Of door een beetje yoghurt bij het ontbijt…
  4. Dit fantastische recept is speciaal voor de Hero Jam Studio geschreven door Beau van Beau Bewust.