Gebak
Amandeltaartje met zwarte kersenjam en frangipane
Bereidingstijd
15 minutenPorties
8 PersonenMoeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingswijze bodem
- Doe de bloem, suiker, roomboter en een snuf zout in de keukenmachine. Laat draaien tot er een fijn kruimeldeeg ontstaat.
- Voeg de eidooier en 2 eetlepels koud water toe. Kneed met de keukenmachine tot een samenhangend deeg.
- Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven ondertussen voor op 180°C.
- Verdeel de bol deeg in 8 gelijke hoeveelheden.
- Bestrooi je werkblad met bloem en rol de bollen deeg uit tot een dikte van zo’n 3 mm. Bekleed er nu de taartvormen mee.
- Prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg een stuk bakpapier op het deeg en verdeel hier je blinde vulling over.
- Bak de taartbodems 10 minuten. Verwijder de blinde vulling en bak nog eens 10 tot 13 minuten, tot de randen licht goudbruin kleuren.
Bereiding vulling
- Klop voor de frangipane de boter en basterdsuiker romig in de keukenmachine.
- Voeg het ei, amandelmeel en de bloem toe. Meng het geheel goed.
- Schep een eetlepel zwarte kersenjam op ieder taartje. Smeer goed uit en verdeel de frangipane erover.
- Bak de amandeltaartjes 30 tot 35 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is.
- Laat de taartjes even afkoelen voor je ze serveert.
Tips!
- Bestrooi de taartjes voor het serveren nog met wat poedersuiker!
- Eet een lepel crème fraîche bij het amandeltaartje met zwarte kersenjam, voor een extra lekker fris element. Dat combineert goed met het zoete van de frangipane!
- Dit fantastische recept is speciaal voor de Hero Jam Studio geschreven door Stefanie van Little Spoon.