Afbeelding koekjes
Gebak

Amandel-abrikoos koekjes

  • Bereidingstijd
    15 minuten
  • Porties
    16 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. In een kom voeg je boter, amandelmeel, suiker, bloem, zout en vanille-extract samen.
  3. Mix of kneed tot een stevig en samenhangend deeg.
  4. Verdeel het deeg in gelijke delen en draai hier balletjes van.
    afbeelding bereiding
  5. Pak een schoteltje en leg hier de stukjes fijngehakte amandel op. Rol hier de balletjes deeg doorheen. Omdat het deeg niet heel plakkerig is, zal het niet overal even goed blijven plakken, maar dat is geen probleem. Je kunt de stukjes amandel een beetje in het deeg duwen zodat het beter blijft zitten.
  6. Leg de balletjes op een bakpapier beklede bakplaat. Duw met een klein lepeltje, de achterkant van een pollepel of je duim kuiltjes in de koekjes. Het is niet erg als het deeg een klein beetje scheurt, maar als het te erg is, duw dan het deeg een beetje terug samen.
    afbeelding bereiding 2
  7. Vul de kuiltjes in het deeg tot aan de rand met abrikozenjam.
  8. Bak de koekjes in 12 tot 15 minuten of tot de randen goudbruin kleuren.
  9. Haal de koekjes uit de oven en laat helemaal afkoelen op de bakplaat. Tijdens het afkoelen worden de koekjes nog steviger.

Tips!

  1. Je kunt de amandel-abrikoos koekjes in een koektrommel 1 tot 2 weken bewaren.
  2. Dit fantastische recept is geschreven door Laura van Laura's Bakery. Nog meer heerlijke inspiratie opdoen voor de Paasdagen? Er zijn ook verrukkelijke paasrecepten geschreven door Leuke Recepten met Hero Abrikozenjam en Zoetrecepten met Hero Minder Zoet Frambozen.