Jam studio logo

Abrikozen kerststol

Bereidingstijd: 30 min. bereidingstijd
3 uur wachttijd
Gemiddeld
Door Hero

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • 1 pak witbroodmix
  • 150 g amandelspijs
  • 6 el Hero abrikozenjam
  • 1 st ei
  • 75 g roomboter
  • 300 ml volle melk
  • 25 g geschaafde amandelen geroosterd
  • 50 g gele rozijnen
  • 50 g gedroogde abrikozen fijngehakt
  • 1 beetje poedersuiker

Keukenapparatuur

  • Steelpan
  • Mengkom
  • Theedoek
  • Deegroller

Bereidingswijze

Wauw! Wat een pronkstuk! Een zelfgebakken kerststol bij het kerstontbijt. Veel feestelijker wordt het niet toch?

Abrikozen kerststol

1. Verwarm de oven voor op 200˚C.

2. Verwarm de melk in een pannetje en los de roomboter erin op.

3. Meng de melk met de broodmix in 4 minuten tot een soepel deeg en laat in een mengkom (onder een vochtige theedoek en op een warme plek) 1 uur rijzen.

4. Roer de amandelspijs goed los en meng met 3 eetlepels abrikozenjam en een half ei.

5. Rol het deeg uit tot een lap van ca. 30*40 centimeter.

6. Besmeer met 2 à 3 eetlepels abrikozenjam en verdeel de rozijnen en abrikozen er overheen.

7. Leg de amandelspijs onderaan de plak deeg.

Abrikozen kerststol

8. Rol de kerststol losjes op en laat afgedekt onder een vochtige theedoek nog 1 uur rijzen.

9. Besmeer de kerststol met de rest van het ei en bak 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven.

10. Laat het brood afkoelen, besmeer het met een beetje abrikozenjam en bestrooi met de amandelen.

11. Strooi er vlak voor het serveren poedersuiker over.

Abrikozen kerststol

Tip: Je kunt het brood nog feestelijker maken door er kerstversiering in te steken!

Volg ons op Instagram

    Heb jij ook een jam recept?

    Upload jouw recept